معاون وزیر ارتباطات در یادداشتی توییتری با عنوان «نکاتی در مورد خبر احتکار دیجیکالا» دفاعی تمام قد را از این مجموعه به نمایش گذاشت که جای تامل دارد.
به گزارش بادیجی به نقل از گسترش نیوز – یادداشتی کوتاه از معاون وزیر ارتباطات در رابطه با کشف انبار ۵ میلیونی ماسکهای احتکار شده در شرکت دیجی کالا منتشر شد که شاید در نگاه اول بیطرفانه به نظر برسد اما با نگاهی دقیق تر میتوان برداشتهای جانبدارانه آقای معاون وزیر را در لابهلای جملات آن مشاهده کرد.
ناظمی در این یادداشت احتمال وجود یک سناریوی ساختگی درباره احتکار را مطرح کرده و حتی سازمان تعزیرات را زیر سوال برده است.
وی همچنین معطل ماندن مردم را در شرایطی که با شدیدترین کمبودها در حوزه تامین مواد بهداشتی دست به گریبان هستند، امری عادی دانسته و از دپوی یک هفتهای محصولات (اگر ادعای دیجی کالا درباره ماسکهای احتکار شده را قبول کنیم) و منتظر گذاشتن مشتریان دفاع میکند!
متن این یادداشت در ادامه منتشر خواهد شد:
امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات در یادداشتی توییتری با عنوان «نکاتی در مورد خبر احتکار دیجیکالا» نوشت:
۱- اگر چنین موردی اثبات شود، باید شدیدترین برخورد با این شرکت شود، اما اگر اثبات نشود باید صداوسیما و رئیس آن شعبه تعزیرات محکوم شوند، هر چند همه میدانیم طرف دوم همواره مصون است! هرکدام از ۲ مدعی در این میان محکوم باشد، جنایتی بزرگ کرده است!
۲- هیچ کیت یا کالایی تاکنون به دیجیکالا توسط وزارت صنعت یا بهداشت داده نشده است. شاید (احتمال) سناریوی ساختگی این کشف هم تداوم روند توزیع غیرشفاف این نوع کالا بوده باشد، به استناد یک خبر نادرست! امیدوارم احتمال درستی نباشد! چراکه درست بودن آن، نشان از یک مافیای پرقدرت است!
۳- همانطور که در توییت نوشتم، پیشنهاد توزیع کالاهای ضروری بهداشتی (در اپیدمی کرونا) توسط فروشگاههای اینترنتی را دیجیکالا داده بود. ولی تصمیم گرفته شده آن بود که از ظرفیت کل فروشگاههای اینترنتی استفاده شود و نه صرفا و انحصاری از دیجیکالا
۴-اکنون به دلیل سفارش بالای کالا فروشگاههای اینترنتی (از جمله دیجیکالا) حدود یک هفته بعد از سفارش، آمادهسازی و توزیع انجام میشود. ادعای مدیران دیجیکالا آن است که ماسکها هفته پیش فروخته شده بوده و کد ملی خریداران نیز مشخص است و اساسا انبار نشده بود و در مرحله توزیع بوده است
۵- طبق بیانیه شرکت دیجیکالا کل ماسکها ۳۴ هزار بوده و نه ۵ میلیون. کارمزد این شرکت نیز برای توزیع صفر بوده است و این امر به دلیل شرایط خاص کشور بوده است. منتظر تعیین نتیجه میمانیم!
۶- مدل کسبوکار دیجیکالا، مارکتپلیس است. به این ترتیب در این حالت مانند پاساژی است که فروشندگان مختلف به عرضه کالا میپردازند و این به معنای آن است که تخلف یک مغازه در درجه اول بر عهده پاساژ نیست، هرچند پاساژدار نیز باید بر آن نظارت کند.
۷- هرگونه قضاوت، بدون شنیدن ادعای طرفین این دعوا، چیزی جز دمیدن بر تنور دروغگویی نیست. بگذارید این شک را هم داشته باشیم که شاید گروهی که از توزیع سنتی غیرشفاف منفعت میبرند؛ تمایل دارند تا تصویری سیاه از حوزه فناوری ارائه کنند (با پشتیبانیهای خاص)؛ حداقل احتمالش صفر نیست!
۸- همچنان معتقدم راه ما برای توسعه از شفافیت میگذرد. اگر خبر احتکار درست باشد نیاز داریم به شفافیت بیشتر بازار و اگر هم درست نباشد، باز نیاز داریم به شفافیت و علاوه بر آن بیشتر ایمان میآوریم به رسانهها و صداوسیمایی غیرانحصاری و آزاد!
انتهای پیام/
نظرات کاربران