تلاش دستاندرکاران حوزه ارتباطی بار دیگر بر روند توسعه کشور در حوزه ICT سرعت بخشید و ایران توانست سال گذشته به امر خودکفایی در تولید تکنولوژی شبکه انتقال فیبرنوری دست یابد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، سال ۹۵ با تمام فراز و نشیبهایش به اتمام رسید و برخلاف رکود حاکم بر اکثر بخشهای اقتصادی اما حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنان طلایهدار میدان رشد اقتصادی ماند و به رشد خود ادامه داد.
علیرغم اینکه کسبوکارهای اینترنتی و استارتآپهای متکی به حوزه ارتباطات مخصوصا در بخش اپلیکیشنهای حملونقل شهری، سال گذشته با چالشهایی مواجه شدند که نهایتا پای هیئت وزیران را برای حمایت از خود وسط کشیدند اما سایر بخشهای زیرساختی این بخش به توسعه آرام و چراغ خاموش خود ادامه داد.
از جمله مهمترین اتفاقاتی که در لحظات پایانی سال ۹۵ رقم خورد، رأي منفي مجلس به افزايش قيمت اينترنت، تصميم شركت ارتباطات زيرساخت به كاهش ٢٠درصدي پهناي باند شبكه انتقال و تأييد نهايي براي ايجاد شركت ملي ارتباطات ايران بود و همین چند مورد از جمله تصمیمات حاکمیتی و کلان حوزه ارتباطات به حساب میآید که تأثیرات آن در آینده نمایان خواهد شد.
برخلاف تمام تأکید دولت طی دو سه سال اخیر برای کاهش نرخ اینترنت و افزایش نرخ ترافیک شبکه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی اسفند گذشته به یکباره بررسی لایحه پیشنهادی دولت براي افزايش قيمت اينترنت به نفع طرح پزشك خانواده در بودجه سال ٩٦ را در دستور کار قرار دادند هر چند که در نهایت مورد موافقت واقع نشد.
اگرچه موافقت با اين تصميم ميتوانست منجر به افزایش هشت برابری قیمت اینترنت شود اما مسئولان ارتباطی کشور و مقام عالی وزارت ارتباطات صریحا نسبت به چنین پیشنهادی از سمت دولت واکنش نشان داد و گفت که وزارت ارتباطات به هیچ وجه موافق این افزایش قیمت نبود.
علاوه بر این موضوع کلان که تصویب آن میتوانست منجر به بحرانی بزرگ شود، شرکت ارتباطات زيرساخت در اسفندماه سال جاری دستخوش اتفاقات و تصميمات مهمي بود كه بدون شك تأثير اين اتفاقات در توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور چشمگير است.
نمايندگان مردم در خانه ملت، مقرر کردند شرکت ارتباطات زيرساخت به شرکت ملي ارتباطات ايران تغيير نام داده و دو شرکت تابعه ايجاد کند.
اين تصميم در جريان بررسي لايحه برنامه پنج ساله توسعه كشور و پيرو اعاده شوراي نگهبان و اصلاح جزء يک بند الف ماده ۸۳ اين لايحه اتخاذ شد.
برمبناي اين تصميم، با ايجاد شركت ملي ارتباطات ايران به عنوان هلدينگ، دو شركت زیرمجموعه «ارتباطات زیرساخت» و «ترانزيت ارتباطات» براي مشاركت بخش خصوصي در حوزه ترانزيت ايجاد خواهد شد.
در راستای تصمیمات حاکمیتی و تأثیرگذار در بخش زیرساخت ICT کشور، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به پیشنهاد شرکت ارتباطات زیرساخت موضوع «کاهش ۲۰ درصدی تعرفه پهنای باند انتقال داخل کشور» را تصویب کرد.
این کاهش تعرفه با هدف افزایش ترافیک و محتوای داخلی در شبکه ملی اطلاعات مصوب شد و مربوط به پهنای باندی میشود که به اپراتورهای ارتباطات ثابت (FCP) و موبایل فروخته میشود.
در ارتباط با همین موضوع (كاهش قيمت اينترنت در كشور طي ٣ سال اخير) محمد جواد آذری جهرمی؛ مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت در مراسم اختتاميه برگزیده دوره جایزه کیفیت ملی در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: در سال ۹۲ نرخ مؤثر یک گیگابایت داده اینترنت پرسرعت ثابت (ADSL) در شهری مثل تهران حدود ۳۶۰۰ تومان بود اما اکنون با وجود سرمایهگذاریهای مختلف صورت گرفته این رقم به ۱۴۰۰ تومان رسیده است.
وی افزود: از سوی دیگر این شاخص در سال ۹۲ در شهرستانها حدود ۳۵۰۰ تومان بود که اکنون به ۹۰۵ تومان رسیده است.
آذری جهرمی در همایش «برجام، اقتصاد مقاومتی، سرمایهگذاری و اشتغال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات» نیز خودکفایی ایران در تولید تکنولوژی شبکه انتقال فیبرنوری را از ديگر اتفاقات مهم رقم خورده در سال ۹۵ دانسته و اظهار کرده بود که هماکنون به لحاظ تولید تجهیزات این شبکه در لایه تراز یک جهانی قرار داریم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفته بود که هماکنون ۲۳ هزار کیلومتر از شبکه فیبر نوری کشور با تولیدات داخلی فیبرنوری تجهیز شده و امیدواریم با حمایتهای صورت گرفته بر تداوم این تولیدات، شاهد ساخت تکنولوژی تار نوری در کشور باشیم.
به گفته وي هماکنون این تکنولوژی با ظرفیت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه در کشور تولید میشود و امید ميرود به زودی ظرفیت ۱۰۰ گیگابیت نیز زیر بار برود.
برگرفته از اظهارات مسئولان حوزه ارتباطات زیرساخت کشور، ایران با سرمایهگذاری ۱۴۰ میلیارد تومانی در شبکه فیبر نوری موفق شده امروز در مسیر انتقال فیبر نوری عراق و افغانستان از تکنولوژی بومی استفاده کند.
امید میرود این روند توسعه فارغ از دیدگاههای حزبی و سیاسی به رشد خود ادامه دهد زیرا در ارتباط مستقیم با منافع مردم و توسعه کلان کشور است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران