وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال ۱۳۹۳، به راهاندازی پروژههای ارتباطی در بیش از ۲۵ هزار روستا در استانهای متعدد کشور اقدام کرده و برنامههایی را نیز تحت عنوان پروژه OSU با هدف دسترسی کلیه روستاها به شبکههای ارتباطی پیاده کرده است.
به گزارش ایسنا، شاخص میزان دسترسی شهروندان به اینترنت یکی از شاخصهای نشاندهنده پیشرفت هر کشور است و از سوی دیگر دولت یازدهم توسعه همهجانبه مناطق دورافتاده و کمتر برخوردار را جزو اولویتهای کاری خود قرار داده است.
در آغاز به کار دولت تدبیر و امید، شاهد تصویب قانونی بودیم که به الزام اختصاص درآمدهای بخش فناوری اطلاعات، به منظور توسعه زیرساختهای این بخش تاکید میکرد.
بدین ترتیب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز همسو با دولت با هدف کاهش شکاف دیجیتالی در مناطق کمتر برخوردار، خدمترسانی به مناطق محروم و به منظور رفع تبعیض در استفاده از خدمات پایه ارتباطی و فناوری اطلاعات توانسته است با توسعه دسترسی خدمات الکترونیکی برای بیش از ۲۵ هزار روستا یکی از ارکان تحقق عدالت اجتماعی را محقق کند.
در حال حاضر با افزایش زیرساختهای مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات، علاوه بر شهرها، بسیاری از روستاها نیز به سطح وسیعی از خدمات الکترونیکی در کنار تلفنهای ثابت و همراه و اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
پیادهسازی برنامههای منسجم وزارت ارتباطات با هدف دسترسی کلیه روستاهای کشور به شبکههای ارتباطی که از آن تحت عنوان پروژه OSU نام برده میشود، کمک بسیاری به کاهش مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ میکند. در این راستا، خدمترسانی به ۲۵ هزار و ۴۷۵ روستا محقق شده و همچنین وعده داده شده تا پایان دولت یازدهم تمامی روستاهای بالای ۱۵ خانوار به اینترنت متصل شوند.
همچنین از ابتدای دولت یازدهم پروژههای ارتباطی متعددی در استانهای کشور راهاندازی شد که هر کدام از این پروژهها نیز در راستای کاهش شکاف دیجیتالی صورت گرفت.
در سال ۱۳۹۳ در استانهای کردستان، چهارمحال بختیاری، فارس، خراسان رضوی و مازندران افتتاح شد. در خرداد ماه این سال، پروژههایی در۳۳۰ روستای استان کردستان، در شهریور ماه، پروژههایی در ۱۱۶ روستای استان چهارمحال بختیاری و ۳۵۶ روستای استان فارس، در ماه بهمن نیز پروژههای ارتباطی در استانهای خراسان رضوی و مازندران راهاندازی شد.
سال ۱۳۹۴ و در ماه فروردین با افتتاح پروژههای ارتباطی در ۱۰۸ روستای استان گیلان آغاز شد. در ماه بهمن نیز در ۹۲۰ روستای استان فارس، ۳۷۶ روستای استان هرمزگان، ۱۷۱۷ روستای استان خوزستان و همچنین در استان سیستان و بلوچستان پروژههای ارتباطی راهاندازی شدند.
همچنین در سال ۱۳۹۵، در خردادماه پروژههای ارتباطی در ۱۱۸۴ روستای استان گیلان افتتاح شد. در ماه مرداد نیز در ۱۱۷ روستای استان کهگیلویه و بویر احمد پروژههای ارتباطی افتتاح شد و در ۲۳۵ روستای استان خراسان شمالی و ۱۶۰۵ روستای استان مازندران نیز در شهریورماه پروژههای ارتباطی به بهرهبرداری رسید.
نظرات کاربران