اوایل هفته گذشته بود که دولت آمریکا ممنوعیت همکاری کمپانیهای آمریکایی با هوآوی را صادر کرد.
به گزارش بادیجی، بدین ترتیب گوگل مجبور به غیرفعال کردن لایسنس هوآوی برای استفاده سرویسهای گوگلپلی اندورید شد و گوشیهای این شرکت را از برنامه بتا اندروید Q حذف کرد. پس از آن ARM، کوالکام و SD Association نیز از این قانون تبعیت کردند و عملاً دست دومین سازنده بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان را در پوست گردو گذاشتند.
در سالهای اخیر آمریکا و چین در جنگ تجاری بودهاند و پس از آنکه ترامپ شروع به افزایش تعرفههای کالاهای وارداتی چین به ایالات متحده کرد، چین هم تعرفههای کالایی آمریکایی وارد شده به این کشور را افزایش داد.
با این حال در ابتدای امر گفته میشد که داستان مورد غضب قرارگرفتن هواوی ربطی به این جنگ ندارد. دلیل مقامات آمریکایی برای این موضوع، آن بود که مقامات معتقدند سختافزارهای ساخت شرکت هواوی، آمریکا را در معرض خطر جاسوسی قرار میدهد و مردم با استفاده مداوم از این دستگاهها احتمال این تهدید را بالاتر میبردند. حتی چند ماه پیش از این حکم ممنوعیت هواوی از دولت آمریکا بهدلیل آنکه تلاش میکند شهرت آنها را خدشهدار کند، شکایت کرده بود.
آیا هواوی واقعاً تهدیدی برای آمریکاییهاست؟
اینکه آیا هواوی واقعاً تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده به حساب میآید یا نه را نمیتوان تأیید یا رد کرد چراکه ایالات متحده هیچ پروندهای مبنی بر اثبات ادعای خود ارائه نکرده است. با این حال وقتی خبرنگاری از دونالد ترامپ درخصوص حکم تحریم هواوی توضیح خواست او پاسخی ضد و نقیض به این موضوع داد:
هواوی چیزی بسیار خطرناک است. به آنچه که آنها انجام دادهاند از دیدگاه امنیتی، از دیدگاه نظامی نگاه کنید، این خیلی خطرناک است. پس احتمال این وجود دارد که هواوی حتی بخشی از معامله تجاری باشد. اگر ما به یک توافق برسیم، من میتوانم تصور کنم که هواوی احتمالاً به نوعی بخشی از آن خواهد بود، بخشی از یک معامله تجاری.
هواوی اهرم فشاری در جنگ تجاری چین و آمریکا
اگر هواوی واقعاً یگ تهدید بزرگ علیه امنیت ملی است، چرا ترامپ اشاره کرده که این شرکت میتواند بخشی از معامله تجاری باشد؟ زمانیکه حکم ممنوعیتی برای ZTE صادر شد، دلیل آن وجود شواهدی مبنی بر دور زدن تحریمهای ایران بود. این شرکت ۷ سال از تجارت با شرکتهای آمریکایی ممنوع شد اما پس از توافق با آمریکا این حکم لغو شد. در ظاهر شاید حکم ممنوعیت هواوی به صنعت گوشیهای هوشمند و دیگر زمینههای دنیای تکنولوژی ضربه بزند اما در پشت ماجرا هدف فشار آوردن به دولت چین برای قرارداد تجاری جدید است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران