هفته گذشته تعدادی از کاربران نسبت به حجم اینترنت استفاده شده اپراتور دوم تلفن همراه گلایه داشتند. گرچه این گلایه ها تازگی ندارد اما اینبار به نظر می رسد وجود گزینه ای تازه در حجم مصرفی سوال برانگیز شد.
به گزارش بادیجی ، اینبار ایرانسل در ریز هزینه های بسته مصرفی اینترنت، عنوان حجم بسته مصرف شده در پیام رسان داخلی را درج کرده بود که به گفته بسیاری از کاربران هیچ استفاده یا عضویتی در پیام رسان داخلی نداشتند. در همین حال یکی دیگر از کاربران مساله دیگری را درباره قطع شدن سیم کارت اعتباری به دلیل نپرداختن قبض سیم کارت دائمی در یکی از گروه ها مطرح کرد.
این کاربران در این باره نوشت:« تعدادی از سیم کارت های دائمی (سری های اولیه با قیمت ۱۵۰ هزار تومان )چند سالی استفاده نشده بود و بعد از مدتی سیم کارت های اعتباری چند وقت پیش قطع شد و طی تماسی با پشتیبان گفتند شما به خاطر اینکه هر خط حدود ۳۰ هزار تومان بدهکار بوده در بلک لیست قرار گرفته اید و اگر مجموع بدهی ها را پرداخت کنید، سیم کارت های دائمی شما هم فعال می شود. بعد از پرداخت تماس گرفتند که خوب حالا سلب امتیاز شد. این حقه بود یا یک کلاه برداری جدید؟ زیرا وقتی سیم کارتی ۱۰۰ هزار تومان اعتبار اولیه داشته نباید بدون اطلاع رسانی در بلک لیست قرار گیرد و سپس سلب امتیاز شود».
پس مطرح شدن این گلایه بود که روابط عمومی ایرانسل اقدام به پاسخگویی نسبت به چرایی بروز چنین مسایلی کرد. روابط عمومی ایرانسل در پاسخ به مساله قطع و سلب امتیاز شدن سیم کارت اعلام کرد:« پیرو دستور سازمان تنظیم مقررات، سیم کارت های اعتباری بعد از ۹۰ روز و سیم کارت های دائمی که بدهیشان را پرداخت نکردهاند بعد از یکسال و بعد از کسر هزینه ماهانه مصوب سازمان و رسیدن اعتبار مشترک به صفر، مشمول بازگشت به شرکت و سلب امتیاز مشترک می شوند. همچنین بدهی مشترکان دائمی در مراحل مختلف، حتی بعد از قطع دوطرفه خط به آنها اطلاع رسانی می شود.»
ایرانسل ادعای مطرح شده در خصوص قطع سیم کارتهای اعتباری به دلیل بدهی سیم کارتهای دائمی، را رد کرده و گفته است اصولاً فرایند مدیریت سیم کارتهای دائمی و اعتباری کاملاً از هم جدا است.
روابط عمومی ایرانسل در ادامه اضافه کرد:« با این حال، اگر درنهایت سیم کارت سلب امتیاز شود، در صورت پرداخت بدهی، برای رضایت مشترک، ایرانسل پس از بررسیهای لازم، اگر سیم کارت به چرخه فروش وارد نشده باشد، شماره را روی همان سیم کارت قبلی، برای مشترک دوباره فعال میکند. اگر سیم کارت در دسترس نباشد نیز مشترک میتواند با دریافت یک بسته بازگشت، شماره قبلی خود را فعال کند.»
البته ایرانسل ادعای مطرح شده در خصوص قطع سیم کارتهای اعتباری به دلیل بدهی سیم کارتهای دائمی، را رد کرده و گفته است اصولاً فرایند مدیریت سیم کارتهای دائمی و اعتباری کاملاً از هم جدا است. روابط عمومی ایرانسل درباره تکلیف مبالغ وادیع هم گفته است:« ایرانسل مبلغی به عنوان ودیعه دریافت نکرده و نمی کند. مبلغ پرداختی هزینه دریافت خدمات و اشتراک است.»
در ادامه چالش به وجود آمده، یکی دیگر از کاربران این پرسش را مطرح کرده است که هزینه دریافت خدمات و اشتراک یک سیمکارت دائمی در سال ۹۴ حدود ۱۲٠ هزار تومان میشده؟ یعنی حدود ۳۶ دلار؟ و عدد «سقف مصرف» اگر اعتبار (یا دقیقترش دپوزیت) مصرف مشتری نیست، دقیقاً چیست؟
ایرانسل در پاسخ نیز گفته است:« ایرانسل هرگز با عنوان “ودیعه” از مشترک هزینهای دریافت نکرده، قیمتگذاری سیمکارتها براساس مصوبات و تاییدات سازمان، با توجه به شرایط تجاری روز، صورت گرفته است.»
بسته ای که کاربران در مصرفش دخیل نیستند
در همین حال کاربران ایرانسل با انتشار تصاویری از حجم مصرفی اینترنت خود، مدعی شده بودند ایرانسل، بخشی از دیتای مصرفی آنها را به «حجم مصرفشده در پیامرسانهای داخلی» اختصاص داده است. این افراد هیچ پیامرسان داخلی روی گوشیهای خود نصب نکرده بودند با این حال حجم قابلتوجهی از دیتای آنها با شرح حجم مصرفشده در پیامرسانهای داخلی کم شده بود.
این موضوع واکنش گستردهای در توییتر به همراه داشت و تصاویر منتشرشده از سوی کاربران نشان میداد در برخی موارد تا ۶ گیگ از حجم اینترنت مصرفی آنها به پیامرسانهای داخلی اختصاص داده شده بود. ایرانسل با انتشار بیانیهای دلیل این موضوع را توضیح داد و اعلام کرد این موضوع به دلیل بهروزرسانی برخی سامانههای محاسبهی تعرفهی اینترنت رخ داده است و مشترکان ایرانسل متضرر نشدهاند.
حجم مصرفشده در پیامرسانهای داخلی درج شده که افراد هیچ پیامرسان داخلی روی گوشیهای خود نصب نکرده بودند.
متن بیانیه به شرح زیر است: « ایرانسل در راستای ارتقای خدمات خود و بهبود تجربه مشتری طی روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه (۶ تا ۸ تیرماه ۱۳۹۸) درصدد بهروزرسانی برخی سامانههای محاسبهی تعرفه اینترنت بود.
با توجه به مصوبههای کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مبنی بر تفکیک تعرفهی اینترنت خارجی از اینترنت داخلی و پیامرسانهای داخلی، اپراتورها موظف هستند ترافیک خارجی را با تعرفهی عادی، ترافیک وبسایتها و اپلیکیشنهای داخلی را با تعرفهی یکدوم و ترافیک پیامرسانهای داخلی را با تعرفهی یک سوم محاسبه کنند.
در بازه زمانی فوق، به دلیل پیچیدگیِ امکان تفکیک «حجم مصرف شده خارجی»، «حجم مصرف شده از محتوای داخلی» و «حجم مصرف شده در پیامرسانهای داخلی»، ایرانسل تصمیم گرفت به منظور رعایت حقوق مشترکان، کمترین تعرفه در میان سه بخش ذکرشده که مربوطبه «حجم مصرف شده در پیامرسانهای داخلی» (معادل یکسوم تعرفهی خارجی) است را برای تمامی مصارف اینترنت مشترکان بهصورت یکسان لحاظ کند. بر این اساس، در بازه زمانی مدنظر، تمامی اینترنت مصرفی مشترکان ایرانسل، با تعرفه یک سوم محاسبه شد. بدیهی است در این بازه زمانی تغییری در محاسبهی تعرفه خدمات اینترنتی که بهصورت رایگان به مشترکان ارائه میشد، صورت نگرفته و این خدمات همچنان بهصورت رایگان ارائه شده است.
با توجه به شائبههای مطرحشده برای برخی از مشترکان، ایرانسل وظیفه خود دانست که با ارائه توضیحات فوق، به مشترکان خود اطمینان دهد که نهتنها متضرر نشدهاند، بلکه از تخفیف تعرفهای نیز برخوردار شدهاند. همچنین ایرانسل با توجه به نگرانیهای آن دسته از مشترکانی که فارغ از این بازه زمانی، شاهد لحاظ شدن ترافیک در بخش پیامرسانهای داخلی اپلیکیشن «ایرانسل من» بدون استفاده از این پیامرسانها هستند، تصریح میکند: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بهصورت دورهای، آیپی (IP) وبسایتها یا اپلیکیشنهایی که پیامرسان داخلی محسوب شده و تعرفه آنها بهصورت یک سوم محاسبه میشود را به اپراتورها ابلاغ میکند. حجم ترافیک احتمالی مشاهدهشده در بخش پیامرسانهای داخلی اپلیکیشن ایرانسل من، به دلیل بازدید از وبسایتها یا استفاده از اپلیکیشنهای با IPهای فوق است.
بر این اساس نهتنها افزایش هزینهای متوجه این دسته از مشترکان نیست؛ بلکه بخشی از مصرف اینترنت آنها با تعرفه یکسوم محاسبه میشود.»
انتهای پیام/
نظرات کاربران