سیلیکون یا گرافن؟ صلاحیت هر دو برای تولید تراشههای پردازشی تائید شده است؛ با این وجود دنیای پردازش همچنان براساس ریختهگری سیلیکونی به راه خود ادامه میدهد.
به گزارش بادیجی، آقای Forrest Norrod از معاونان ارشد بخش دیتا سنتر کمپانی AMD به تازگی در خلال کنفرانسی به این سوال پاسخ داده است که آیا زمان مناسبی برای کوچ ریختهگری به سمت گرافن است یا خیر؟
وی در ادامه پاسخ خود را اینگونه بیان کرده است: با وجود آنکه Graphene پتانسیل بالایی به منظور ساخت تراشههای پردازشی را داراست اما این ماده عجیب دست کم تا ۱۰ سال آینده وارد حوزه تولیدات انبوه نخواهد شد. سیلیکون همچنان بهعنوان برترین بستر تولید انواع پردازشگر از جمله CPU و GPU مورد استفاده قرار گرفته و میتواند تا لیتوگرافی ۳ نانومتری نیز پیشروی کند.
معاون ارشد بخش دیتا سنتر کمپانی AMD که شرکتها برای دستیابی به گرههای کوچکتر، بهطور میانگین نیاز به ۴ الی ۵ سال زمان دارند؛ اکنون به حداقل گره های ۱۰ و ۷ نانومتری دست یافتهاند که برای رسیدن به حداقل لیتوگرافی، ۱۰ سال زمان نیاز است.
کاهش لیتوگرافی، امکان کوچکتر شدن ترانزیستورها را فراهم کرده و شرکتها میتوانند در یک CPU یا GPU، از تعداد بیشتری ترانزیستور استفاده کنند که در این صورت قدرت پردازشی افزایش پیدا کرده و در عین حال توان حرارتی (TDP) و مصرفی، نسبتا ثابت باقی میماند.
البته گرافن بهعنوان بهترین نامزد بعدی برای زیرساختهای تولید تراشههای نیمه هادی شناخته شده است. گرافن در برابر دما و مقاومتهای الکترونیکی-سوئیچ، مصونیت بیشتری به نسبت سیلیکون داشته و از این رو عملکرد خیرهکنندهای را به نمایش میگذارد. با توجه به ساختار 2D گرافن، برای استفاده از لایههای آن نیازمند کمی تغییرات نیز خواهیم بود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران