شما به عنوان صاحب یک کسبوکار در عصر دیجیتال اقدام به ایجاد یک وبسایت برای کسبوکار خود کردهاید و در کنار آن در هر پلتفرم اجتماعی که برای افراد مختلف شناخته شده است، پروفایلی را برای آن ساختهاید اما هنوز هم در کمال تعجب موفق به جذب مشتریان بیشتر نشدهاید؛ آیا این سناریو به نظرتان آشنا میرسد؟ در اینکه مشکل از نام تجاری شما نیست بلکه مشکل اصلی در نحوه ارائه و معرفی آن به صورت آنلاین است، شما یک شانس بزرگ دارید. در واقع ممکن است وبسایت شما به یک چهرهسازی برای رفع این مشکل نیاز داشته باشد.
به گزارش بادیجی ، نی آیاچی (Nay Ayache)، کارشناس وردپرس میگوید: “بازدیدکنندگان، یک وبسایت را ظرف چند ثانیه قضاوت میکنند و بر اساس فاکتورهایی مانند زمان بارگذاری، جنبه بصری و سهولت ناوبری نسبت به آن واکنش نشان میدهند. مقالهای که سال گذشته در مجله InspireMag منتشر شد، این محدودیت زمانی تا ده ثانیه تعیین شده است، بنابراین همه چیز قطعا باید کامل و عاری از هرگونه عیب و ایراد باشد.”
اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید، کافی است بار دیگر نگاهی به وبسایت خود بیاندازید و بررسی کنید که آیا وبسایت شما پنج گزینهای که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت را دارد یا خیر؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، قطعا بدانید که همین پنج فاکتور موجب خروج و نارضایتی مشتریان از وبسایت شما میشوند.
1. بینظمی و هرج و مرج در صفحه اصلی
شاید ندانید اما، صفحه اصلی در واقع مهمترین و ارزشمندترین دارایی واقعی در وبسایت شما است. بنابراین یک صفحه درهم و نامرتب مخاطبان را گیج میکند و یا موجب خروج آنها از وبسایتتان خواهد شد. به منظور جلوگیری از این اتفاق وبسایت شما باید از طریق یک نقطه کانونی صریح و روشن که اجازه میدهد بازدیدکننده احساس راحتی بصری برای گشتوگذار در تمام صفحات سایت داشته باشد، سازماندهی شود. همچنین سهولت در یافتن ناوبری وبسایت برای بازدیدکنندگان یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
هنگامیکه صحبت از صفحات یک وبسایت به میان میآید، سرعت نقشی مهم و کلیدی را ایفا میکند. داشتن یک وبسایت سریع و واکنشی که به سرعت برای همگام شدن با دستگاههای تلفن همراه تغییر اندازه میدهد به نوعی کمک میکند تا بازدیدکنندگان نه تنها صفحه اصلی را مشاهده نمایند، بلکه به راحتی قادر باشند تا بقیه صفحات را نیز ببینند.
بدترین اشتباهاتی که میتوان در این زمینه انجام داد، استفاده از اسلایدرهایی است که به سرعت نور جابهجا میشوند و فاقد هرگونه هدر و یا گیف متحرک هستند و از این طریق تمرکز بازدیدکننده را کاهش میدهند.
2. استفاده از ناوبری مرموز و پنهان
در حالت ایدهآل، نوار ناوبری وبسایت باید در بالای صفحه قرار داده شود و علاوهبر این همواره یک لینک به صفحه اصلی داشته باشد. همچنین لازم است تا محتویات به وضوح در منو نشان داده شوند و در کنار آن عناوین صفحات به نحوی تعریف شوند که بر اساس منطق بازدیدکنندگان و نه صرفا تصور آنها، صحبت کند.
بدترین اشتباه در این زمینه، استفاده از نوارهای ناوبری با آیتمهای سلسله مراتبی نامنظم است که صفحات اولیه را در زیر منوها پنهان میکنند و علاوهبر آن، موجب شکسته شدن لینکها و دشواری در یافتن صفحات موردنظر میشوند.
3. پنهان کردن دکمه رسانههای اجتماعی
مخفی کردن دکمههای رسانههای اجتماعی بر روی سایت باعث میشود که آنها به سختی پیدا شوند. یک برند تجاری که حضور در شبکههای اجتماعی را مایه مباهات خود میداند باید به خوبی حضور خود را برای مخاطبانش آشکار سازد. با کسب اطمینان از اینکه هر یک از صفحات شما دارای لینکی به پلتفرمهای اجتماعی مانند توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، پینترست، یوتیوب و سایر موارد مشابه است، سعی کنید به خوبی مخاطبان را با برند خود درگیر کنید.
تذکر: به یاد داشته باشید، لینکهای رسانههای اجتماعی از لحاظ بصری با دکمههای اشتراکگذاری مطالب متفاوت است.
بدترین اقدام در این زمینه، مخفی کردن دکمههای رسانههای اجتماعی در پایین صفحه و یا در صفحه مخاطب و همچنین استفاده از دکمههایی است که به صفحه مناسب لینک نمیدهند. علاوهبر این یکی دیگر از اشتباهات رایج این است که علیرغم حضور برند تجاری در چندین شبکه اجتماعی، لینکهای موردنظر تنها به یک پلتفرم اجتماعی پیوند داده میشوند.
4. استفاده نکردن از لینکهای مرتبط برای ارتباط با مشتریان
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد، در حالیکه بازدیدکنندگان زیادی به وبسایت شما مراجعه میکنند اما هنوز هم نرخ خروج از آن بسیار بالا است. نرخ خروج در واقع بیانگر درصد افرادی است که پس از بازدید از تنها یک صفحه وبسایت، از آن خارج میشوند.
حال سوال اینجاست که چرا بازدیدکنندگان تنها به بازدید از یک صفحه اکتفا میکنند و فراتر از آن هیچ اقدامی نمیکنند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، آیا شما مطمئن هستید که بازدیدکنندگان شما دقیقا میخواهند چه کاری را انجام دهند؟ برای این منظور سعی کنید از طریق لینکهایی مانند «تماس با ما»، «اینجا کلیک کنید» و یا «عضویت در خبرنامه»، آنها را به خوبی هدایت کنید. در واقع شما به عنوان یک برند تجاری قطعا میخواهید که مردم بدانند چگونه میتوانند به شکل موثرتری از وبسایت و در نهایت خدمات شما استفاده کنند.
بدترین کاری که برخی از وبسایتها انجام میدهند این است که محتوای ارائه شده به جای بازتاب یک استراتژی بازاریابی واضح، از توصیفهای بیهدف ساخته شده است و جملهبندی مطالب بر اساس سطح تمرکز بازدیدکنندگان ارائه شده و علاوهبر این از لینکهایی استفاده میشود که سخاوتمندانه مخاطبان را به وبسایتهای دیگری هدایت میکنند.
5. استفاده از تصاویر دستکاری شده
وبسایتی که تنها با تصاویر دست دوم پر شده است، قطعا قادر نخواهد بود تا فردیت نام تجاری را به خوبی منعکس کند. اعتباربخشی و صداقت با مشتریان بالقوه مستلزم صرف زمان زیادی است، بنابراین بهتر است در ارائه تصاویر حرفهای سرمایهگذاری کنید و یا از تصاویر شخصی و اورجینال برای روایت وضعیت و داستان برند تجاری خود استفاده کنید.
به یاد داشته باشید؛ در دنیای دیجیتالی که کاربران به گزینههای بی حدوحصر دسترسی دارند، کلید تعامل و بازگشت سرمایهگذاری، ارائه یک پیشنهاد ارزشی منحصربهفرد در قالب و محتوای مناسب است.
بدترین اقدام در این زمینه؛ استفاده از تصاویر دست دوم، قدیمی و یا دستکاری شده در کنار قوانین سئوی تاریخ گذشته است که قطعا نتیجه مفیدی را به دنبال نخواهد داشت.
اگر یک یا چند مورد از موارد گفته شده را در وبسایت خود داشته باشید، شما به صورت کاملا سهوی موجب خروج مخاطبان از وبسایت خود و کاهش بازدید آن میشوید؛ بنابراین بهتر است هرچه سریعتر اقدام به رفع آنها کنید.
انتهای پیام/
نظرات کاربران