به رغم آمادگی وزارت خزانه داری ایالات متحده در تمدید مهلت ۹۰ روزه امکان ادامه مراودات تجاری شرکتهای آمریکایی با هواوی، به نظر میرسد ترامپ همچنان هواوی را یک تهدید امنیتی دانسته و تمایلی به ادامه این همکاری ندارد.
به گزارش بادیجی ، جنگ تجاری میان چین و ایالت متحده از زمان تحریم هواوی به عنوان بزرگترین تولید کننده تجهیزات مخابراتی و دومین برند بزرگ تولید کننده گوشی هوشمند در جهان وارد فاز جدیدی شده است. وزارت بازرگانی آمریکا، تحریم هواوی را به مدت ۹۰ روز و بهصورت محدود تعلیق کرده تا بتواند طی این مدت از محصولات فعلی خود پشتیبانی کند. حال این مدت سه ماهی در حالی روز گذشته به پایان رسید که وزارت خزانه داری ایالات متحده از آمادگی برای تمدید این مدت سخن به میان آورده است.
بر اساس اعلام وزیر بازرگانی ایالات متحده ویلبور راس، هواوی برای ۹۰ روز دیگر میتواند از محصولات و سرویس های شرکتهای آمریکایی استفاده کند. البته به کار گیری از تجهیزات مخابراتی هواوی همچنان برای تمام شرکتهای آمریکایی ممنون خواهد بود. این اتفاق در حالی رخ میدهد که ترامپ در یک سخنرانی خود از عدم تمایل شرکتهای آمریکایی در همکاری با هواوی سخن گفته است.
پس از اعلام رسمی تحریم هواوی و قرار دادن نام هواوی و هفتاد شرکت تابعه آن در لیست تحریمهای دولت آمریکا ، غولهای فناوری دره سیلیکون ولی یک به یک از ادامه همکاری با این شرکت چینی پا پس کشیدند که از مهمترین آنها میتوان به تحریم هواوی توسط گوگل و پس از آن تحریم هواوی توسط اینتل و کوالکام اشاره کرد.
ترامپ مدعیست که هواوی توسط حزب کمونیست چین حمایت شده و محصولات این شرکت خطرات امنیتی برای ایالات متحده در پی خواهند داشت.
در سوی دیگر قانونگذاران ایالات متحده نیز نگران این هستند که در پشت پرده تجهیزات مخابراتی و تلفنهای هواوی، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا وجود داشته باشد. هواوی بارها این اتهام را رد کرده تا جایی لیانگ هوا، رییس هیئت مدیره شرکت چینی، پیشنهاد امضای توافقنامه عدم جاسوسی را بین چین و آمریکا ارائه کرد.
هرچند کاخ سفید هیچگاه ادله محکمی مبنی بر اتهامات ایراد شده به هواوی مطرح نکرد، با این حال برخی از کشورها مانند بریتانیا، نیوزلند، کانادا و استرالیا تنها به واسطه توصیهنامههای دریافتی از دولت ترامپ، قرارداد خرید بخشی از تجهیزات ۵G ساخته شده توسط هواوی را لغو کردهاند. بر همین اساس نیز گوشی میت ۱۰ پرو که قرار بود در ایالات متحده صرفا تحت قرار دارد دو اپراتور Verizon و AT&T به بازار عرضه شود هم قربانی تصمیم ترامپ شد.
به هر حال هواوی یا باید حضور در بازار امریکا و بسیاری از کشورهای دیگر پیرو خط و مشی ایالات متحده را فراموش کند و سرمایهگذاری عظیم روند توسعه پلتفرم اختصاصی و تراشه دستگاههای خود را سرعت ببخشد یا مانند ZTE با پذیرش شروط خاص و پرداخت غرامت با دولت ایالات متحده به توافقی بلند مدت و امن دست پیدا کند.
البته بدیهی است که هواوی به عنوان دومین تولید کننده برتر گوشی هوشمند در جهان، یکی از اصلیترین مشتریان شرکتهایی مانند کوالکام یا Micron محسوب میشود. پیش از این برآورد شده بود که قطع همکاری با هواوی، ضرر ۱۱ میلیارد دلاری را برای شرکتهای آمریکایی به همراه خواهد داشت. شاید همین ضرر و زیان باعث شده باشد که ترامپ نتواند حرف و عملش را در رابطه با هواوی یک سو نماید.
چرا شیوه رفتار ترامپ در برخورد با هواوی به این میزان سختگیرانه است؟اگر به خاطر داشته باشید، سال گذشته نیز ZTE، یکی دیگر از غولهای تولید کننده گوشی هوشمند چینی به دلیل نقض تحریمهای امریکا بر علیه ایران و کره شمالی، مورد تحریم ایالات متحده قرار گرفت . در آن زمان شرکت چینی نه تنها از هرگونه مبادلات تجاری و فناوری با شرکتهای آمریکایی منع شد، بلکه به پرداخت غرامت و قطع دسترسی به بازار این شرکت هم محکوم گردید.
ZTE همچون هواوی توانایی تولید تراشههای اختصاصی را نداشت و به نوعی برای ادامه حیات در بازار گوشی هوشمند به محصولات شرکتهایی مانند کوالکام وابسته بود. در آن زمان ترامپ با ورود به موضوع، خواستار ادامه همکاری شرکتهای آمریکایی با ZTE با شرکتهای آمریکایی شد؛ موضوعی که در برخورد رئیس جمهور امریکا با هواوی به شکل عکس آن نمود پیدا کرده است.
مشاور اقتصادی کاخ سفید، روز یکشنبه در دیدار مطبوعاتی با شبکه NBC-TV گفت که تمدید مهلت ۹۰ روزه برای ادامه تجارت هواوی با شرکتهای آمریکایی به منظور ثابت کردن حسن نیت ما به چینیها تایید شده است. وی از احتمال امضا توافق نامه تجاری جدید میان ایالات متحده و چین سخن به میان آورد. همانطور که ترامپ پیش از این به وضوح گفته بود، احتمالا ایالات متحده از تحریم هواوی به عنوان اهرم فشاری در امضای توافق نامه تجاری با چین استفاده خواهد کرد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران