تنها چند روز پس از بسته شدن حساب کاربری چند نفر از فعالان سیاسی در فیسبوک و اینستاگرام، تیم اینستاگرام از برنامههای جدید خود برای جلوگیری از نشر اکاذیب در این پلتفرم پرده برداشته است.
به گزارش بادیجی، اینستاگرام بهزودی در عوض پاکسازی کامل پستهای جنجالی از روش فیسبوک برای درستیسنجی آنها استفاده خواهد کرد. فیسبوک از سال ۲۰۱۶ و اندکی پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سیستمی در این شبکه اجتماعی به راه انداخت که اخبار پیش از نشر توسط عواملی درستیسنجی شده و بعدا به چشم میلیاردها کاربر برسند.
حال همین سیستم قرار است که در اینستاگرام هم پیادهسازی شود. پستهایی که در این شبکه اجتماعی بهعنوان اخبار دروغ شناخته شوند، دیگر در تباکسپلور ظاهر نخواهند شد و کاربران نمیتوانند آنها را در نتایج جستجوی هشتگها مشاهده کنند. یکی از مقامات مسئول اینستاگرام در مصاحبه با پوینتر نیز اذعان داشته که این شبکه اجتماعی ساز و کار ویژهای دارد که بهطور «خودکار» از نشر تصاویر جعلی جلوگیری خواهد کرد.
در حالی که مبارزه با نشر اکاذیب در پلتفرم پرطرفداری مثل اینستاگرام ابدا خبر بدی نیست اما نگرانیهایی در این خصوص وجود دارد. نکته اول این است که چرا اینستاگرام و فیسبوک در عوض پاکسازی کامل پستهای دروغ، برای نمایش آنها محدودیت میگذارند؟ در این حالت با ورود به یک حساب کاربری منتشر کننده اخبار جعلی باز هم پستهای آن را مشاهده خواهید کرد.
مورد بعد اینکه رویکرد اینستاگرام در مبارزه با اخبار دروغ کاملا مشابه فیسبوک نیست. در فیسبوک اگر بخواهید پست مشکوکی ارسال کنید، سیستم این موضوع را به شما هشدار میدهد اما اینستاگرام مانعی برای ارسال پست پیش پایتان نمیگذارد.
از سوی دیگر، سیستم درستیسنجی فیسبوک هم از زمان راهاندازی آنطور که باید و شاید مورد استقبال قرار نگرفته است. هر چند که تیم گرداننده این شبکه اجتماعی چندی پیش و در خلال برگزاری انتخابات میاندورهای آمریکا «اتاق جنگی» تشکیل دادند که با نشر اکاذیب مبارزه کنند و به نظر میرسد که برای انتخابات بعدی هم چنین برنامهای در نظر خواهند داشت.
انتهای پیام/
نظرات کاربران