ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و مالک شبکه اجتماعی ایکس، اعلام کرد در صورتی که شرکت اوپنایآی سازنده چتجیپیتی از برنامه خود برای تبدیل به یک شرکت انتفاعی صرف نظر کند، پیشنهاد بیش از ۹۷ میلیارد دلاری خود برای خرید این شرکت را کنار خواهد گذاشت.
به گزارش سیتنا، وکلای ماسک چهارشنبه، ۲۴ بهمن، به دادگاهی در کالیفرنیا گفتند: «اگر هیئت مدیره اوپنایآی،برای حفظ ماموریت خیریه این شرکت آماده باشد و با توقف تبدیل آن به شرکت انتقاعی، علامت «برای فروش» را از داراییهای خود حذف کند، ماسک پیشنهاد خرید این شرکت را پس خواهد گرفت.»
آنان افزودند: «در غیر این صورت، هزینه خیریه باید با مبلغی که یک خریدار مستقل برای داراییهایش میپردازد، جبران شود.»
دوشنبه ۲۲ بهمنماه، والاستریت ژورنال گزارش دادیک کنسرسیوم از سرمایهگذاران به رهبری ماسک پیشنهادی ۹۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری برای خرید موسسهای که شرکت هوش مصنوعی اوپنایآی را کنترل میکند، ارائه کرده است.
اما اوپنایآی در نامهای به دادگاه فدرال آمریکا، این پیشنهاد ماسک را مغایر شکایت پیشین او از این شرکت دانست.
شرکت اوپنایآی در نامهای که چهارشنبه ۲۴ بهمن به دادگاه فدرال ارائه داد، اعلام کرد پیشنهاد ماسک برای خرید این شرکت که به دنبال تبدیل شدن به یک نهاد انتفاعی است، با شکایت او مبنی بر اینکه داراییهای این شرکت نباید برای سود شخصی استفاده شوند، در تضاد است.
اسفند ۱۴۰۲، ماسک در دادگاهی در کالیفرنیا از اوپنایآی، شرکت توسعهدهنده چت جیپیتی و مدیرعامل آن، سم آلتمن، شکایت کرد.
ماسک که از بنیانگذاران اوپنایآی است، گفته است که این شرکت به هدف اصلی خود که توسعه هوش مصنوعی برای بشریت و نه برای پول و سودجویی بود، «خیانت کرده» است.
اوپن ایآی توسط یک هیئت غیرانتفاعی کنترل میشود که به ماموریت اصلی خود یعنی ساخت ایمن هوش مصنوعی بهتر از انسان برای منافع عمومی ملزم است.
این شرکت که اکنون با تجارتی پررونق در زمینه هوش مصنوعی مواجه شده، سال گذشته از برنامههایی برای تغییر رسمی ساختار خود پردهبرداری کرد.
اقدام ماسک، رقابت او را با آلتمن بر سر شرکت سازنده چت جیپیتی تشدید میکند.
اوپنایآی در نامه خود اعلام کرده است ماسک در حال «ارائه پیشنهادی نادرست به منظور تضعیف یک رقیب» است. اقدامی که به اعتقاد مالکان فعلی اوپنایآی، با مواضع قبلی خود او تناقض دارد.
تاکید ماسک بر غیرانتفاعی ماندن اوپن ایآی در شرایطی است که پیشنهاد خرید او در تضاد با این اصرار است، زیرا هدف ماسک، انتقال تمامی داراییهای اوپنایآی به خودش و سرمایهگذاران خصوصیاش است.
سوم بهمن ۱۴۰۱، ماسک طی قراردادی توییتر (سابق) را به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد.
این قرارداد، مالکیت، کنترل و مدیریت این رسانه اجتماعی را که میلیونها کاربر دارد و بسیاری از رهبران جهان در آن حضور دارند، به ثروتمندترین فرد جهان منتقل کرد.
در جریان خرید توییتر نیز ماسک با چالشهای مشابهی از سوی مالکان قبلی روبهرو شد اما در نهایت، این رسانه اجتماعی را خریداری کرد و نام آن را به «ایکس» تغییر داد.
شبکه ایکس به اذعان ناظران، تاثیر قابل توجهی در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۳، در رقابت با رسانههای جریان اصلی داشت.
نظرات کاربران