به گزارش پیوست، سازنده آیفون با توجه ویژه به کارکنان گوگل حداقل ۳۶ متخصص این شرکت را جذب خود کرده است.
با اینکه بیشتر تیم هوش مصنوعی اپل از دفاتر کالیفرنیا و سیاتل در حال فعالیت هستند اما این شرکت پایگاه مهمی را در زوریخ احداث کرده است. این شرکت دو استارتآپ محلی در این منطقه را تحت مالکیت خود گرفته و آزمایشگاه تحقیقاتی خود با نام «ویژن لب» (Vision Lab) را در این شهر احداث کرده است.
کارکنان این شرکت در زوریخ به تحقیق در حوزه فناوریهای ساخت محصولات هوش مصنوعی مشغول هستند. مقالات این پژوهشگران روی پیشرفتهترین مدلهای هوش مصنوعی تمرکز دارد که ورودی متن و تصویر را گرفته و به سوالات کاربران پاسخ میدهند.
این شرکت در دو منطقه از زوریخ به تلاش برای جذب نیروی بیشتر در حوزه هوش مصنوعی مولد مشغول است و یکی از مکانها جلوه چندانی در انظار عمومی ندارند.
اپل برخلاف رقبایی مثل مایکروسافت، گوگل و آمازون که از سرمایهگذاریهای چند میلیارد دلاری در این حوزه خبر دادهاند، اطلاعات چندانی از تلاشهای خود منتشر نکرده است.
همین مساله، پیشرفت نمایان رقبا در این حوزه و مشکلات دیگر باعث شده است تا سهام این شرکت به نسبت رقبا عملکرد چندان مثبتی نداشته باشد.
فعالان صنعتی میگویند که تمرکز اپل روی استفاده از هوش مصنوعی مولد در دستگاههای موبایلی است و سعی دارد چتباتها و اپلیکیشنها را با استفاده از سختافزار داخلی گوشی به اجرا در آورد و کمتر از دیتاسنتر و منابع ابری کمک بگیرد.
با وجود عقبماندگی فعلی که در عرصه فناوری شاهدش هستیم اپل آشنایی نزدیکی با این فناوری دارد. این شرکت از مدتها پیش با دستیار صوتی سیری روی این فناوری کار کرده و شبکههای عصبی را تمرکز خود قرار داده است. چاک ووتر، متخصص هوش مصنوعی مکالمهای و مدلهای بزرگ زبانی که در دسامبر ۲۰۱۳ به اپل پیوست و حدود دو سال روی سیری کار کرد، میگوید: «در مدتی که من آنجا بودم، یکی از مهمترین تلاشهای گروه سیری حرکت به سمت ساختاربندی عصبی برای تشخیص صوت بود. حتی در آن زمان و پیش از اینکه مدلهای بزرگ زبانی پا بگیرند، آنها حامی بزرگ شبکههای عصبی بودند.»
به نظر علاقه این شرکت به شبکههای عصبی باعث تمایل آن به جذب پژوهشگران این حوزه شده است. تیم هوش مصنوعی اپل در حال حاضر متشکل از چهرههای مهمی است که در گذشته برای گوگل فعالیت داشتهاند. جیاندریا، ناظر سابق واحد گوگل برین که حالا در گوگل دیپمایند ادغام شده است در حال حاضر به اپل پیوسته است. سمی بنگیو، رئیس ارشد تحقیقات هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی اپل هم پیشتر یکی از پژوهشگران ارشد گوگل بوده و رومینگ پنگ، مسئول تیم «مدلهای بنیادی» که روی مدلهای بزرگ زبانی در اپل کار میکنند هم پیشتر مسئولیت تحقیقات گوگل در حوزه هوش مصنوعی تشخیص صدا را برعهده داشته است.
این شرکت همچنین ایان گودفلو، یکی دیگر از پیشتازان یادگیری عمیق را هم به استخدام خود درآورد که البته پس از سیاست بازگشت به محل کار اپل در سال ۲۰۲۲ مجدد به گوگل بازگشت.
تحلیلگران دلیل پیشرفت آهسته اپل در حوزه هوش مصنوعی را تمرکز این شرکت بر استفاده از قدرت رایانشی گوشیها به جای ابر و البته احتیاط شرکت در عرضه این فناوری میدانند. یکی از مشکلاتی که در حال حاضر توسعهدهندگان هوش مصنوعی را با مشکل مواجه کرده است، پاسخهای اشتباه و توهم این فناوری است.
با این حال به احتمال بسیار زیاد در کنفرانس توسعه دهندگان این شرکت در ماه ژوئن باید در انتظار اولین نمایههای هوش مصنوعی از کوپرتینوییها باشیم.
اریک وودرینگ، تحلیلگران بانک سرمایهگذاری مورگان استنلی، میگوید آیفون بعدی «ممکن است به یک دستیار شخصی هوشمند و متمرکز بر صوت تبدیل شود که از طریق یک سیری ارتقا یافته هدایت میشود و برای مثال میتوان با تمامی اپلیکیشنهای گوشی از طریق صوت کار کرد.»
نظرات کاربران