شرکت انویدیا از فناوری جدیدی به نام Omniverse Blueprint رونمایی کرده است که توسعه دهندگان نرمافزار صنعتی با استفاده از آن میتوانند عوامل فیزیکی واقعگرایانهای را بر همزادهای دیجیتال اعمال کنند. این فناوری سرعت شبیهسازیهای واقعگرایانه صنعتی با توجه به عوامل فیزیک مختلف را تا حد زیادی افزایش میدهد.
به گزارش پیوست به نقل از ونچربیت، این فناوری به مشتریان مهندسی با کمک کامپیوتر (CAE) در صنایع هوافضا، خودروسازی، تولید، انرژی و غیره اجازه میدهد تا همزاهای دیجیتالی را واقعیتر و براساس شرایط جهان واقعی طراحی و آزمایش کنند. یکی از مثالهای استفاده از این فناوری طراحی یک تونل باد مجازی برای طراحان خودرو است که حرکت باد در اطراف و تاثیر آن بر خودروی مجازی را شبیهسازی میکند.
توسعه دهندگان نرمافزار صنعتی از جمله Altair، Ansys، Cadence و Siemens میتوانند از این روند کاری که شامل کتابخانههای تسریع مایکروسافت، چارچوبهای فیزیک-هوش مصنوعی و رندر تعاملپذیر فیزیکی است، استفاده کنند و سرعت شبیهسازیها را تا ۱۲۰۰ برابر افزایش داده و طبیعیتر کنند. با این کار هزینه توسعه و انرژی مورد نیاز نیز کاهش مییابد.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در بیانیهای پیرامون این فناوری گفت: «ما Omniverse را ساختیم تا همه چیز بتواند یک همزاد دیجیتال داشته باشد. Omniverse Blueprints مجاری اتصالی هستند که Omniverse انویدیا را به فناوریهای هوش مصنوعی متصل میکند و توسعهدهندگان پیشتاز CAE میتواند روندهای کاری پیشرفتهای در حوزه همزاد دیجیتال بسازند که دیجیتالسازی صنعتی را از طراحی و تولید گرفته تا عملیاتها، در بزرگترین صنایع جهان، متحول میکند.»
یکی از اولین کاربردهای blueprint، شبیهسازی دینامیک محاسباتی سیال (CFD) است که یک گام مهم برای بررسی، آزمایش و اصلاح طراحیهای خودرو، هواپیما، کشی و دیگر محصولات محسوب میشود. روندهای کاری گذشته (از فیزیک شبیهسازی تا تصویر سازی و بهینهسازی طراحی) هفتهها یا ماهها زمان میبرند.
شرکت انویدیا و Luminary Cloud در رویداد SC24 یک تونل باد مجازی را به نمایش گذاشتند که به کاربران اجازه میدهد تا دینامیک سیال را در لحظه با سرعت قابل تغییر و حتی تغییر مدل خودرو، شبیهسازی و تصویرسازی کنند.
ادغام سه ستون از فناوریهای توسعه دهنده انویدیا
ساخت همزاد دیجیتالی با فیزیک زنده به دو قابلیت مهم نیاز دارد: اعمال زنده عوامل فیزیکی و تصویرسازی زنده دیتاستهای بزرگ.
فناوری Omniverse Blueprint با ترکیب کتابخانههای CUDA-X انویدیا و چارچوب فیزیک-هوش مصنوعی Nvidia Modulus، مدلهایی را برای تولید میدانهای جریان آموزش داده و به اجرا می گذارد و رابط برنامهنویسی Omniverse نیز برای تصویرسازی استفاده میشود.
توسعه دهندگان میتوانند عناصر خاصی از Blueprint را انتخاب یا از آن به طور کامل در فعالیتهای خود استفاده کنند.
شرکت Ansys یکی از اولین مشتریان Omniverse Blueprint است که از آن در نرمافزار شبیهسازی سیال Ansys Fluent کمک میگیرد و شبیهسازی دینامیک سیال را امکانپذیر کرده است.
این شرکت نرمافزار Fluent را در مرکز رایانش پیشرفته تگزاس با استفاده از ۳۲۰ پردازنده GH200 انویدیا به اجرا گذاشته است و میگوید یک شبیهسازی خودورو با ۲.۵ میلیارد سلول تنها طی شش ساعت پایان یافت. این شبیه سازی با ۲۰۴۸ پردازنده CPU x 86 حدود یک ماه طول میکشید.
اجی گوپال، مدیرعامل Ansys، در بیانیهای گفت: «با ادغام Omniverse Blueprint انویدیا و نرمافزاری Ansys، ما این امکان را برای مشتریان فراهم کردهایم تا شبیهسازیهای پیچیده و دقیق را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهند. همکاری ما مرزهای مهندسی و طراحی را در صنایع مختلف جابجا میکند.»
شرکت Luminary Cloud نیز ازBlueprint در خدمات خود استفاده میکند.مدل هوش مصنوعی جدیدی این شرکت که برای شبیه سازیو بر پایه Nvidia Modulus ساخته شده است توانست رابطه بین میدانهای جریان هوا و هندسه ماشین را براساس دادههای آموزشی تولید شده از CFD Solver مجهز به پردازنده گرافیکی بیاموزد.
این مدل قادر است شبیهسازیهای صنعتی را به لطف شبیهسازی لحظهای جریان ایرودینامیک که از طریق رابط برنامهنویسی Omniverse امکانپذیر شده است، با سرعت بسیار بالاتری به اجرا بگذارد.
فناوری جدیدی انویدیا در تمامی پلتفرمهای پیشتاز ابری از جمله AWS آمازون، ابر گوگل و آژور مایکروسافت قابل اجرا است و از طریق DGX Cloud انویدیا نیز امکان دسترسی به آن وجود دارد.
نظرات کاربران