پیامرسان واتساپ اعلام کرد شرکت جاسوسافزار اسرائیلی «پاراگون سولوشِنز» دهها کاربر این پیامرسان از جمله خبرنگاران و فعالان مدنی را هدف عملیات هکری قرار داده است.
به گزارش سیتنا، یک مقام واتساپ، وابسته به شرکت متا، ساعاتی پیش به خبرگزاری رویترز گفت واتساپ با ارسال نامهای به پاراگون سولوشنز، خواستار توقف این حملات شده است.
او افزود: جاسوسافزار اسرائیلی به دنبال هک حدود ۹۰ کاربر واتساپ بود که در میان آنان فعالان رسانهای و مدنی دیده میشدند.
این مقام واتساپ اما به هویت اهداف این حملات و محل زندگی و فعالیت آنها اشارهای نکرد.
فروشندگان نرمافزارهای جاسوسی، همچون شرکت پاراگون سولوشنز، فنآوریهای نظارتی پیشرفتهای را در اختیار دولتها قرار میدهند و معمولا خدمات خود را بهعنوان ابزاری حیاتی برای مبارزه با جرایم و تامین امنیت ملی معرفی میکنند.
با این حال، این ابزارهای جاسوسی بارها در تلفنهای همراه روزنامهنگاران، فعالان، سیاستمداران مخالف و دستکم ۵۰ مقام آمریکایی شناسایی شدهاند، مسالهای که به نگرانیها درباره گسترش بیرویه این فنآوری دامن زده است.
تاکید واتساپ بر حق کاربران برای برقراری ارتباط خصوصی
مقام واتساپ در ادامه سخنان خود درباره فعالیتهای پاراگون سولوشنز اعلام کرد «مقامهای اجرای قانون و شرکای صنعتی» در جریان عملیات هکری این شرکت قرار گرفتهاند.
او بدون اشاره به جزییات کشف عملیات جاسوسافزار پاراگون سولوشنز، تنها گفت این عملیات خنثی شده و واتساپ همچنان از حق کاربران برای برقراری «ارتباط خصوصی» محافظت خواهد کرد.
پاراگون سولوشنز و افبیآی تاکنون درباره این خبر اظهار نظر نکردهاند.
جان اسکات-رِیلتون، پژوهشگر موسسه لَب سیتیزن، در همین رابطه گفت حمله جاسوسافزار پاراگون به شماری از کاربران واتساپ به ما یادآور میشود که «جاسوسافزارهای مزدور همچنان در حال گسترش هستند».
بر اساس گزارشها، شرکت سرمایهگذاری «اِیای اینداستریال پارتنرز»، مستقر در فلوریدا، ماه گذشته پاراگون سولوشنز را خریداری کرده است.
ناتالیا کراپیوا، مشاور ارشد حقوقی-فنآوری در گروه «اکسس ناو»، گفت هرچند پاراگون در میان شرکتهای جاسوسافزار از شهرت بهتری برخوردار بوده اما «افشاگریهای اخیر واتساپ نشان میدهند که اوضاع متفاوت است».
او افزود این مساله تنها به چند شرکت محدود نمیشود و «اینگونه سواستفادهها بخشی جداییناپذیر از ماهیت صنعت جاسوسافزار تجاری است».
نظرات کاربران