مدیرکل دفتر تجاری سازی فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: بیزینسهایی در دوره کنونی موفق میشوند که با تکیه بر دانش و ساختار چابک، دنبال پیادهسازی ایدهای درآمدزا و دارای ارزش افزوده باشند.
اسماعیل قادریفر در گفتوگو با خبرنگار ما، با تأکید بر اینکه فناوری اطلاعات، نانوتکنولوژی و دیگر حوزههای مرتبط به فناوری راهی برای برون رفت از اقتصاد نفت محور است، اظهار کرد: قطعا ایجاد شغل برای حجم زیادی از فارغالتحصیلان دانشگاهی که چهار میلیون نفر برآورد میشود، کاری سخت و چه بسا نشدنی است.
وی ادامه داد: ظرفیت کارخانهها و صنایع دارای دودکش تکمیل شده و از طرفی آفات زیست محیطی به همراه دارد، لذا باید به فکر ایجاد شغل برای این ظرفیت از طرق دیگری باشیم.
مدیرکل دفتر تجاریسازی فناوری معاونت علمی همچنین معتقد است که کارخانجات صنعتی تاکنون نتوانستهاند معضل بیکاری را حل کنند و این موضوع به وضوح نشان میدهد که اقتصاد متکی بر نفت، پاسخگوی نیاز کشور در این بُعد نیست.
قادریفر راهحل این معضل را در رونق کسبوکارهای نوآورانه و مبتنی بر ایده تجاری میداند و میگوید: بیزینسهایی در دوره کنونی موفق میشوند که با تکیه بر دانش و ساختار چابک، دنبال پیادهسازی ایدهای درآمدزا و دارای ارزش افزوده باشند.
وی تأکید کرد: استارتآپهای بسیار موفقی در حوزه فناوری اطلاعات نظیر دیجیکالا، اسنپ، کافه بازار و… داریم که جزو الگوهای موفق کسبوکارهای مبتنی بر ایده هستند. این بیزینسها علیرغم تمامی شرایط رکودی و کمبود نقدینگی در کشور، سیر صعودی دارند و شاخصهایشان روز به روز رشد میکند.
مدیرکل دفتر تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینكه اتصال سرمایهگذاران به نخبگان و دارندگان ایده تجاری باید تسریع شود، گفت: با توجه به اینکه رویکرد استارتآپها مبتنی بر نیاز بازار و به دور از سرمایه محوری است، نیاز به سرمایه زیادی ندارند.
او افزود: سرمایه بانكها، بیمهها و شركتهای بورسی میتواند به راحتی به سمت این حوزه کشیده شود کما اینکه اخیرا با راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه در بورس، این رویه تسهیل شده است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران