تجارت در ژاپن، ریشه در سنتی دارد که متفاوت از دیگر کشورهاست.
اصرار این کشور بر استفاده از دستگاه فکس نمونهای جالب اما روشنگر است. تلاش برای پرکردن شکاف میان راههای مدرن تجارت و شکلهای سنتی آن برای برخی از استارتاپهای محلی این کشور دری گشوده است.
به گزارش خبرنگار بادیجی، به نقل از وبسایت تکنولوژی در آسیا، Freee که یک شرکت نرمافزار کامپیوتری است به شرکتهای کوچک کمک میکند تا حسابرسی و پرداخت خود را با استفاده از نرمافزار آنلاین آنها انجام دهند.
این شرکت حالا حتی به حل برخی مشکلات بیشتر مشتریان خود همت گماشته و یک سرویس به نام کارت Freee به آنها ارائه کرده است. این کارت، یک کارت اعتباری آنلاین است که به شرکتهای کوچک خدمات ارائه میکند. این شرکتهای کوچک نمیتوانند از بانکهای ژاپنی بخواهند برایشان کارت صادر کند.
مدیرعامل Freee، دایسوکه ساساکی در همایش تکنولوژی در آسیا در سال 2017، در یک سخنرانی گفت: «باید بتوانید در زمینه کاری خود، برای مشتری امکان کسب یک تجربه درست و حسابی فراهم کنید. وقتی که ما کار خود را آغاز کردیم هنوز مجوز ارائه کارت نداشتیم.»
یکی دیگر از خدمات این شرکت ارائه ابزاری است که به شرکتهای دیگر اجازه میدهد با استفاده از پلتفرم حسابرسی آنها منابع مالی سرمایهگذاران خود را ارزیابی کنند. مهمتر از تمام اینها، Freee به هوش مصنوعی توجه ویژه دارد تا از طریق آن بتواند مشتریان خود را قادر به تصمیمگیریهای درست تجاری کند.
البته همانقدر که پلتفرم آنلاین حسابرسی تجاری خدمات کاملی ارائه میکند، خدمات مدیریت و تصمیمسازی اتوماتیک هنوز در مراحل ابتدایی خود است و موفقیت در آن به توانایی در جمعآوری و توزیع دقیق و کیفیت خوب دادهها بستگی دارد.
به گفته ساساکی، از 100 برنامهنویس این استارتاپ، حدود یک پنجم به تحقیق و برنامهنویسی در زمینه هوش مصنوعی مشغول هستند. Freee که حالا به 800000 شرکت کوچک در ژاپن خدمات ارائه میکند با کمک سرمایهگذاران خود بودجهای بالغ بر 82.8 میلیون دلار فراهم کرده است. گروه مالی SBI و شرکت تویوتا از جمله این سرمایهگذاران هستند.
فراتر از مرزها
حل مشکلات سنتی میتواند به تجارت خارج از ژاپن کمک کند و به کسبوکارهای موجود در ژاپن اجازه دهد فراتر از مرزها حرکت کنند. راکسول یکی از همین شرکتها است که امکان چاپ آنلاین را فراهم کرده است و از طریق آن شرکتهای کوچک امکان دسترسی آسانتر و ارزانتر به منابع چاپی مثل بروشورهای تبلیغاتی را دارند. آن هم در جهانی که با کمبود کاغذ روبرو است.
بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت، یاسوکانه ماتسوموتو، با تشخیص این نیاز به دنبال ارائه راه حل برای آن رفت. این در حالی بود که شرکت خودش هیچ تجهیزات چاپی نداشت. آن زمان فقط هدف از نداشتن این تجهیزات کمکردن هزینهها بود.
ماتسوموتو نیز در سخنرانی خود روی صحنه کنفرانس تکنولوژی در آسیای 2017، گفت: «من این کار را در سال 2009 شروع کردم و آن زمان هیچ استارتاپی روی این موضوع سرمایهگذاری نکرده بود.» او با برقراری ارتباط با کسانی که مشاغل مرتبط با پرینتر داشته و نیاز به منابع چاپی هم داشتند، توانست حدود 75 میلیون دلار سرمایه فراهم کند.
او نیز میخواهد از طریق شرکای محلی شرکت را به فراتر از مرزها و کشورهایی چون ویتنام ببرد. میگوید برایش اهمیتی ندارد که این کار کُند انجام بشود چرا که ایجاد بازار خوب بعدی، پنج تا ده سال زمان میبرد. ماتسوموتو میگوید: «ما میخواهیم دانه بکاریم، کوچک شروع میکنیم و پایدار میمانیم.»
انتهای پیام/
نظرات کاربران