در حالیکه ماهها پیش تعرفه ارتباط با برخی سایتهای پرمراجعه ایرانی نیم بها شد اما واقعا مشخص نبود چرا دولت این سایتها را به صورت گزینشی انتخاب کرده، امروز وزیر ارتباطات این بیعدالتی را پذیرفت.
به گزارش بادیجی؛ ماههای ابتدایی سال جاری بود که اپراتورهای مخابراتی و اینترنتی کشور اقدام به انتشار لیستی از اسامی سایتهای پرمراجعه ایرانی براساس اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کردند و تعرفه اتصال به آنها را برای کاربران نهایی تا 50 درصد کاهش دادند.
در این لیست ابتدایی که اسامی حدود 200 سایت پرمراجعه ایرانی را در بر میگرفت و به مرور به 500 سایت افزایش یافت، اسامی برخی سایتها و پایگاههای پرمراجعه داخل کشور دیده نمیشد.
علیرغم اینکه چنین تصمیمی در راستای اجرای سیاستها و اهداف شبکه ملی اطلاعات و با هدف رونق محتوای فاخر ایرانی و توسعه کسبوکارهای بومی صورت گرفت اما شیوه اجرای تبعیضآمیز همواره این سؤال را در ذهن ایجاد میکرد که چرا “تعرفه ارتباط با تنها 500 سایت پرمراجعه باید کاهش یابد؟”
بعد از پرداختن به این موضوع و ارائه گزارشی با عنوان “آیا حمایت تبعیضآمیز دولت از سایتهای ایرانی شکسته میشود” که در آن به رویکرد عجیب، مبتنی بر سلیقه و تبعیضآمیز دولت و به صورت مشخص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این مقوله پرداخت، مقام عالی این وزارتخانه از اعمال شرایطی برای کاهش تعرفه ترافیک داخلی برای تمامی سایتهایی که داخل ایران میزبانی میشوند، خبر داد.
محمد جواد آذری جهرمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در دولت گذشته (موعد ارائه لیست سایتهایی که تعرفه ارتباط با آنها نیم بها شد) نیز به عنوان معاون وزیر ارتباطات حضور داشت امروز در جریان نشست خبری درباره این بیعدالتی گفت: بیعدالتی در انتخاب 500 سایت داخلی با ترافیک نیم بها را قبول دارم و لذا سامانهای راه میافتد تا هر سایت داخلی که بخواهد با ارائه اطلاعات لازم از قبیل آیپی شامل این تخفیف شود.
در حالیکه هنوز مشخص نیست چرا دولت تعرفه را برای برخی سایتهای ایرانی که موردنظرش بود کاهش داد و بعد از این همه مدت به فکر اعمال کاهش تعرفه برای سایر سایتهای ایرانی افتاده است، اما باید گفت ظاهرا این کاهش تعرفه برای کمک به تولید محتوای داخلی تصویب شده بود که عملا اقدام دولت آن را ضدرقابتی کرد.
حال بعد از گذشت ماهها از اجرای این دستورالعمل و در قرار دادن رانت در اختیار برخی سایتهای داخلی توسط دولت، باز هم قرار است شیوهای در نظر گرفته شود تا سایتها اگر خودشان تمایل داشتند تا تعرفه ارتباط با آنها کاهش یابد، به صورت مختار اقدام کنند در حالیکه رنج آیپیهای ایران مشخص است و خود وزارت ارتباطات به راحتی میتواند این کار را انجام دهد.
در واقع با مشخص بودن رنج آیپیهای کشورنیازی به ثبتنام سایتها و چنین سامانهای که وزیر ارتباطات عنوان کرده، نیست.
با این حال سایتهای ایرانی که در میان آنها اسامی برخی خبرگزاریها و سایتهای پرمراجعه و نام آشنا نیز دیده میشود اما کاهش نرخ ترافیک برای آنها اعمال نشد، همچنان منتظر توضیح مشخص و شفافی در این باره هستند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران