[stextbox id=”alert”]داستان پرفراز و نشیب شبکه پهن-باند در ایران و زیرساخت فیبر نوری در ایران همانند چرخ وفلک در گردش است[/stextbox]
به گزارش خبرگزاری بادیجی، شرکت ایرانی نت یا همان اپراتور نسل چهارم، پس از ام سی آی، ام تی ان ایرانسل و رایتل، در 2011 تاسیس گردیده است. به این شرکت انحصار پنج ساله اعطا شده تا عملیات ساخت و توسعه زیرساخت فیبر نوری را تکمیل کند. اخیرا دولت قرارداد مزبور را تا سه سال دیگر تمدید کرده است و انحصار این پروژه تا 2019 در دست شرکت نت است.
وضعیت فعلی زیرساخت اینترنت ایران مطلوب نیست. با ورود اینترنت نسل چهارم، 4G، اینترنت موبایل بسیار گسترده شده است. هرچند هنوز بسیاری از کابران خانگی و تجاری از تکنولوژی منسوخ “دی سی ال” برای اتصال به اینترنت استفاده میکنند. هنوز پهنای باند فیبری قابل دسترسی است. پیشرفت اپراتورهای نت در 4 سال گذشته با توجه به قرارداد انحصاریش چندان چشمگیر نبوده است. اگرچه تمایل برای سرمایه گذاری بر روی این پروژه بالا بود، دولت همچنان میخواهد قرارداد مذکور را تا سه سال دیگر تمدید کند.
به گزارش بادیجی، ام تی ان در پی مذاکره برای بدست آوردن انحصار پروژه شبکه فیبر نوری است. شرکت همکاران دلتا، سهامدار اصلی و مشاور مالی “ام تی ان ایرانسل”، سند همکاری با شرکت راکت (Rocket Internet) را امضا کرده است. این شرکت در عین حال مشاور مالی نت ایرانی است. ام تی ان خواهان سرمایه گذاری بر نت ایرانی است، به عبارت دیگر تمایل دارد تا کنترل این پروژه را بدست گیرد. شرکت نت به خواسته “ام تی ان” پاسخ مثبت داد و همچنین دولت نیز چراغ سبز برای همکاری با “ام تی ان” را نشان داده است.
با این وجود، ما منتظر اعلام وضعیت پروژه شبکه باند-پهن هستیم. بنابر گزارشها هیأتی از نمایندگان “ام تی ان” برای بحث بر سر این فرصت راهی ایران خواهند شد.
کارشناسان میگویند سرمایه گذاری خارجی بر روی شبکه فیبر نوری ملی به تسریع فرآیند این پروژه کمک بسیاری خواهد کرد؛ چرا که ایران چند سالی است پشتیبان این تکنولوژی برای کاربران اینترنتی است. پیش بینی میشود با دستیابی ایران به اینترنت پهن-باند، ضریب نفوذ اینترنت رشد چشمگیری پیدا کند و همچنین تولید ناخالص داخلی از این طریق اندکی افزایش یابد.
مترجم: سعیده بدیعی
منبع: techrasa
نظرات کاربران