مطالعات جدید نشان میدهد که امواح تلفن همراه سلامتی انسانها را تهدید نمیکند. البته آنها هنوز پاسخ قطعی در این خصوص را ارائه ندادهاند. به نظر میرسد بحثها در مورد خطر ابتلا به سرطان در اثر مجاورت با تلفن همراه هنوز هم تمام نشده است. برنامه ملی موسسه ملی بهداشت سم شناسی ایالات متحده جزئیاتی از مطالعات قدیمی انجام شده را منتشر کرده است که نشان میدهد سطح معمولی امواج تلفن همراه برای انسانها مضر نیست. در این تحقیق، موشهای صحرایی را در معرض تابش سطوح بسیار بالایی از امواج رادیویی در فرکانسهای سلولی 2G و 3G قرار دادند. نتیجههای به دست آمده از این تحقیق حاوی هیچگونه آسیب دیدگی در این سطح از تابش نبودند.
به گزارش بادیجی ، در یک تحقیق دیگر، برخی از موشهای نر در معرض این امواج قرار داده شدند که موجب ایجاد تومورهای سرطانی در اطراف قلبشن شد. اما موشهای ماده این مشکل را نداشتند و طی یک مطالعه دیگر، هیچ نشانهای از عوارض جانبی مشاهده نشد.
نکته جالب و عجیب در نتایج ارائه شده از این تحقیق این بود که دو نوزاد موش تازه متولد شده و مادرشان وزن کمتری داشتند اما به اندازه طبیعی رشد کردند، همچنین موشهایی که در معرض این امواج قرار گرفته بودند، زندگی طولانیتری را نسبت به سایر همنوعان خود تجربه کردند.
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد که میزان قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی بسیار بالاتر از استانداردهای ایمنی فعلی تلفن همراه است. این سازمان در نظرات خود در مورد این مطالعه، تاکید کرد که این تحقیق به صورت مستقیم بر روی انسانها انجام نشده است و موشها به وضوح بسیار کوچکتر از انسانها هستند، بهطوری که آنها در سراسر بدن خود این امواج شدید را تجربه میکنند، در حالیکه ممکن است این امواج با گوشها و یا ران افراد برخورد داشته باشند. این شامل فرکانسهای 4G نمیشود، بنابراین باید مطالعات کامل با بررسیهای خارجی انجام شود که ممکن است یافتههای متفاوت یا پیگیریهای سریع را تفسیر کند.
میتوان گفت؛ این آزمایشهای طولانیمدت نتایج مبهم و ناقصی را ارائه میدهند و نتایج آخرین مطالعات انجام شده عمدتا نشان دهنده این است که هیچ اثر آشکار کوتاهمدتی در این زمینه وجود ندارد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران