هنگامی که فردی تصمیم به شروع یک کسب و کار کوچک میگیرد قطعا باید دلایلی مانند ایده کسب و کار منحصربهفرد، طراحی حرفهای یک کار که میتواند موجب رشد و پیشرفت آن باشد و یا دست یافتن به استقلال مالی داشته باشد. در این شرایط جای تعجب نیست که یک کسب و کار کوچک در هر جایی شروع به کار کند.
به گزارش بادیجی ، اما همانطور که میدانید تمامی کسب و کارهای کوچک مستعد موفقیت نیستند. در حقیقت، تنها حدود دو سوم کسب و کارها توانستد به مدت دو سال دوام بیاورند و حدود نیمی از آنها حداکثر تا پنج سال به کار خود ادامه دهند. بنابراین فردی که قصد دارد کسب و کاری را شروع کند و با فعالیت مستمر به صاحب یک کسب و کار پایدار تبدیل شود باید برای مواجه شدن با چالشهای واقعی کاملا آماده باشد. این مرحله اغلب در ابتدای شروع به کار تنظیم میشود، بنابراین هنگام شروع کسب و کارتان میتوانید پایهای را برای دستیابی به موفقیت ایجاد کنید تا همه مراحل لازم را دنبال نمایید.
در ادامه این مطلب به معرفی 10 گام ضروری که هر کسب و کاری برای دستیابی به موفقیت به آنها نیاز دارد را معرفی خواهیم کرد تا با انتخاب آگاهانه در مسیر موفقیت کسب و کار کوچک خود قرار گیرید؛ با ما همراه باشید.
مرحله اول؛ تحقیقات لازم را انجام دهید
به احتمال زیاد شما قبلا ایده یک کسب و کار را شناسایی کردهاید، بنابراین اکنون زمان آن رسیده است که کمی آن را با واقعیت محک بزنید و ببینید آیا ایده شما توانایی موفقیت دارد؟ قبل از اینکه بیشتر پیش بروید، باید از طریق فرآیند اعتبارسنجی، ایده کسب و کار خود را اجرا کنید. توجه داشته باشید، برای اینکه یک کسب و کار کوچک موفق شود، باید بتواند یک مشکل را حل کند، نیازی را برطرف کند و یا چیزی را که بازار به دنبال آن است را ارائه دهد.
برخی از راههایی که میتوانید این نیاز را شناسایی کنید، عبارتند از تحقیق، تشکیل گروههای متمرکز و حتی آزمایش و خطا. همانطور که در بازار جستجو میکنید، باید به برخی از سوالات نیز پاسخ دهید که عبارتند از:
- آیا نیازی به محصولات یا خدمات پیشبینی شده شما وجود دارد؟
- چه فرد یا افرادی به آن نیاز دارند؟
- آیا شرکتهای دیگری هماکنون محصولات یا خدمات مشابهی را ارائه میدهند؟
- رقابت چطور است؟
- کسب و کار شما چگونه در بازار مناسب خواهد بود؟
فراموش نکنید که قبل از اینکه اقدامی انجام دهید و یا در ایده خود غوطهور شوید، بهتر است این سوالات را درباره شروع یک کسب و کار از خود بپرسید.
مرحله دوم؛ یک طرح را برای خود ایجاد کنید
پس از بررسی مرحله اول شما نیاز به یک برنامه دارید تا بتوانید ایده کسب و کارتان را به واقعیت تبدیل کنید. طرح کسب و کار در واقع یک طرح است که کسب و کار شما را از مرحله راهاندازی از طریق استقرار و در نهایت رشد کسب و کار هدایت خواهد کرد و این باید برای همه کسب و کارهای جدید وجود داشته باشد.
اما خبر خوب این است که در حال حاضر انواع مختلفی از طرحهای تجاری برای انواع متنوع کسب و کارها وجود دارد بنابراین؛ اگر قصد دارید از یک سرمایهگذار یا موسسه مالی حمایت مالی دریافت کنید، در اختیار داشتن یک طرح تجاری سنتی کاملا ضروری است. این نوع طرح کسب و کار به طور کلی طولانی و کامل است و مجموعهای مشترک از بخشهایی دارد که سرمایهگذاران و بانکها در هنگام تایید ایده شما به دنبال آن هستند.
اگر به دنبال حمایت مالی نباشید، یک طرح تجاری ساده یک صفحهای نیز میتواند به شما در مورد آنچه که به دستیابی به آن امیدوار هستید و آنچه که شما قرار است آن انجام دهید، اطلاعات صریحی را در اختیارتان قرار دهد. در حقیقت، شما حتی میتوانید یک طرح کسب و کار را در یک برگه کاغذ ایجاد کنید و در طول زمان آن را بهبود دهید. به یاد داشته باشید که نوشتن یک طرح مختصر بهتر از ننوشتن آن است.
مرحله سوم؛ برنامهریزی برای جذب سرمایه لازم
شروع یک کسب و کار کوچک نیاز به پول زیادی ندارد، اما این تنها شامل برخی از سرمایهگذاری اولیه و همچنین توانایی پوشش هزینههای در حال انجام قبل از تبدیل آنها به سود است. تهیه یک سند الکترونیکی که هزینههای اولیه را تنها یکبار برای کسب و کار شما را تخمین میزند شامل مجوزها، تجهیزات، هزینههای حقوقی، بیمه، نام تجاری، تحقیقات بازار، موجودی، علامت تجاری، مراسم افتتاح، اجاره ملک و پیشبینی تمام آنچه برای سراپا نگه داشتن کسب و کارتان برای حداقل 12 ماه به آنها نیاز دارید شامل اجاره، خدمات آب و برق، بازاریابی و تبلیغات، تولید، لوازم، هزینههای سفر، حقوق کارمندان، حقوق و دستمزد خود، و سایر موارد مشابه ضروری است.
این اعداد ترکیبی در واقع سرمایه اولیه مورد نیاز شما را تشکیل میدهند. در حال حاضر که مقدار حدودی آنها را در ذهن دارید، میتوانید از راههای زیر برای تامین کسب و کار کوچک خود اقدام کنید:
- وامهای کوچک تجاری
- کمکهای کوچک تجاری
- دریافت سرمایه موردنیاز از سرمایهگذاران
- تامین مالی از طریق کمکهای مردمی
شما همچنین میتوانید کسب و کار خود را با استفاده از کمترین سرمایههای لازم و ضروری آغاز کنید. همچنین ممکن است ترکیبی از مسیرهای ذکر شده در بالا بهترین کار برای شما باشد، با این حال، هدف این است که از طریق این گزینهها کار خود را شروع کنید و برنامهای را به منظور تامین سرمایهای که برای کسب و کار خود لازم دارید را ایجاد کنید.
مرحله چهارم؛ ساختار کسب و کار خود را انتخاب کنید
کسب و کار کوچک شما میتواند یک شرکت خصوصی، یک مشارکت، یک شرکت محدود باشد. نهادهای کسب و کاری که انتخاب میکنید، بر روی نام تجاری شما و مسئولیتهایتان و همچنین نحوه تأمین مالیات شما تاثیر میگذارد. شما میتوانید یک ساختار اولیه را برای کسب و کار خود انتخاب کنید و سپس با ارزیابی مجدد ساختار خود را به عنوان کسب و کاری که در حال رشد است و نیاز به تغییر دارد، تغییر دهید. بسته به میزان پیچیدگی کسب و کارتان، ممکن است نیاز داشته باشید تا با یک وکیل مشورت کنید و از این طریق مطمئن شوید که ساختار مناسب را برای کسب و کار خود انتخاب خواهید کرد.
مرحله پنجم؛ نام تجاری خود را انتخاب و ثبت کنید
نام کسب و کار شما تقریبا نقش بسزایی را در هر جنبه از کسب و کار شما ایفا میکند، بنابراین شما بهترین و مناسبترین نام را برای آن انتخاب کنید. هنگام انتخاب گزینههای خود و انتخاب نام درباره تمام پیامدهای بالقوه آن به خوبی فکر کنید. هنگامی که یک نام برای کسب و کار خود انتخاب کردید، باید بررسی کنید که آیا علامت تجاری برای آن وجود دارد که در حال حاضر در حال استفاده باشد یا خیر. پس از انجام این کار شما باید آن را ثبت کنید. همچنین فراموش نکنید که نام دامنه خود را قبل از نام تجاری خود انتخاب کنید.
مرحله ششم؛ دریافت مجوز
زمانی که شما قصد آغاز یک کسب و کار را دارید، باید روال اداری آن را ثبت کنید؛ بنابراین بسته به نوع کسب و کاری که شما شروع میکنید و جایی که در آن قرار دارید، ممکن است انواع مجوزهای کسب و کار به فعالیت شما اعمال شود. شما باید تحقیق کنید که چه مجوزهایی در طول فرآیند راهاندازی به کسب و کارتان اعمال خواهد شد.
مرحله هفتم؛ سیستم حسابداری خود را انتخاب کنید
زمانی که کسب و کارهای کوچک دارای یک سیستم در حال اجرا هستند، به طور موثری فعالیت میکنند. یکی از مهمترین سیستمهای کسب و کار کوچک، سیستم حسابداری آن است. استفاده از یک سیستم حسابداری به منظور ایجاد و مدیریت بودجه شما لازم است و شما میتوانید از آن به منظور تعیین نرخ و قیمت محصولات یا خدمات، تجارت با دیگران و پرداخت به موقع مالیات استفاده کنید. شما همچنین میتوانید خودتان سیستم حسابداری خود را تنظیم نمایید و یا از یک حسابدار برای این منظور کمک بگیرید.
مرحله هشتم؛ مکان مناسب برای کسب و کار خود را تعیین کنید
محل راهاندازی کسب و کار شما بسیار اهمیت دارد، اینکه آیا شما یک دفتر شخصی، یک فضای اداری مشترک یا خصوصی دارید و یا اینکه یک محل به منظور خردهفروشی بسیار مهم خواهد بود. شما باید درباره مکان، تجهیزات و تنظیم کلی آن فکر کنید و مطمئن شوید که محل کسب و کار شما برای نوع کسب و کاری که قرار است آن را راهاندازی کنید، مناسب است.
مرحله نهم؛ تیم خود را آماده کنید
اگر قصد دارید افرادی را به عنوان کارمندان خود استخدام کنید؛ در این مرحله میتوانید با خیال آسوده این کار را انجام دهید. زمانی را به منظور مشخص کردن موقعیتهایی که به ۀنها نیاز دارید صرف کنید و مسئولیتهای شغلی که در هر موقعیت قرار دارند، را در نظر بگیرید. همچنین، اگر قصد استخدام کارمند را ندارید و به جای آن میخواهید شیوه برونسپاری و همکاری با پیمانکاران را در پیش بگیرید، اکنون وقت آن رسیده است که با یک وکیل کار کنید تا قرارداد مستقل خود را ببندید و جستجوی خود را آغاز کنید.
در نهایت، اگر شما قصد انجام هیچیک از کارهای فوق را نداشته باشید، ممکن است نیازی به کارکنان یا پیمانکاران نداشته باشید، اما هنوز هم به تیم پشتیبانی خود نیاز خواهید داشت. این تیم را میتوان از یک مربی، مربی کسب و کار کوچک و یا حتی خانواده خود تشکیل دهید تا در زمانی که با مشکل مواجه میشوید، به عنوان یک راهنما برای مشاوره، ایجاد انگیزه و اطمینان به شما کمک کنند.
مرحله دهم؛ کسب و کار کوچک خود را ارتقا دهید
هنگامی که کسب و کار شما در حال فعالیت و پیشروی است، باید شروع به جذب مشتریان بیشتری نمایید. شما میتوانید کار این کار را با نوشتن یک پیشنهاد فروش منحصربهفرد و یا ایجاد یک طرح بازاریابی با اصول اولیه شروع کنید و سپس، بسیاری از ایدههای بازاریابی کسب و کارهای کوچک را کشف کنید تا بتوانید تصمیم بگیرید که چگونه کسب و کار خود را به طور موثر ترویج کنید.
کلام آخر؛
پس از تکمیل تمامی فعالیتهای گفته شده برای شروع کسب و کار، شما مهمترین پایگاههای تحت پوشش خود را در اختیار خواهید داشت. به یاد داشته باشید که موفقیت یک شبه اتفاق نمیافتد؛ اما اگر از برنامهای که برای ایجاد کار مداوم در کسب و کار خود ایجاد کردهاید استفاده کنید و شانس موفقیت خود را افزایش خواهید داد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران