فراخوان شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی برای اصلاح ساختار شرکت رایتل و تحریک آن برای نقشآفرینی مؤثر در بازار رقابتی، گزینههای احتمالی را برای پیمان مدیریت به ذهن متبادر میسازد.
به گزارش بادیجی ؛ صبح امروز انتشار آگهی شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) برای برونسپاری مدیریت اجرایی اپراتور سوم ارتباطی، ذهنیت فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را درگیر گزینههای احتمالی گزینش برای این پست کرد.
در این آگهی که عنوان «واگذاری مدیریت اجرایی اپراتور تلفن همراه در قالب پیمان مدیریت» لحاظ شده، آمده است که شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی در چارچوب رعایت قوانین و مقررات حاکم و برای اصلاح ساختارهای شرکت رایتل به عنوان اپراتور سوم همراه، توانمندسازی این بنگاه اقتصادی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای این اپراتور، اداره اجرایی این اپراتور را در قالب قرارداد پیمان مدیریت به مدت سه سال به اشخاص واجد صلاحیت به شرح بندهای زیر واگذار میکند:
1.اشخاص حقیقی یا حقوقی پیشنهاددهنده میبایست دارای توان مالی مناسب و تابعیت ایرانی باشند.
2. اشخاص حقیقی میبایست دارای تجربه مدیریت عاملی اپراتورهای سراسری موبایل به مدت حداقل سه سال باشند.
3. اشخاص حقوقی (به غیر از اپراتورهای صاحب پروانه از رگولاتوری) میبایست یکی از اعضای هیئت مدیره آن شرکت دارای تجربه مدیریت عاملی اپراتورهای سراسری موبایل به مدت حداقل سه سال باشد.
در حالیکه یک هفته زمان برای متقاضیان شرکت در این فراخوان لحاظ شده اما بیشتر به نظر میرسد فرد موردنظر از سمت شستا تأیین و انتخاب شده باشد زیرا مدت زمان یک هفته برای ارائه طرح تجاری (با توجه به وضعیت و جایگاه فعالی این اپراتور) کاری پیچیده و سخت به نظر میرسد که شاید از توان علاقهمندان به شرکت در این فراخوان خارج باشد.
با این حال و براساس شرایط در نظر گرفته شده میتوان رسول سرائیان؛ معاون فعلی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، وحید صدوقی؛ مدیر عامل سابق همراه اول، علیرضا قلمبر دزفولی؛ مدیر عامل ایرانسل و سید مجید صدری؛ مدیرعامل مخابرات ایران و مدیر عامل سابق رایتل را به عنوان گزینههای بالقوه و باانگیزه برای شرکت در این فراخوان نام برد.
چرا که تجربه مدیریت عاملی در اپراتورهای سراسری کشور در پرونده تمامی این افراد مشاهده میشود.
اما با توجه به اینکه دزفولی و صدری در حال حاضر مدیریت اپراتورهای دارای پروانه از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را برعهده دارند، میتوانند با اقدام برای ثبت شرکت در قالب شرکت در شرف تأسیس برای حضور در این فراخوان اعلام آمادگی کنند؛ در این صورت نیازی هم به استعفا از جایگاه فعلی ندارند.
این موضوع در ارتباط با سرائیان و صدوقی هم صدق میکند با این تفاوت که میتوانند در قالب شخصیت حقیقی نیز برای اجرای کار، وارد پروسه فراخوان شوند.
لذا با توجه به اینکه اپراتور سوم ارتباطی شرایط مناسبی را در بازار رقابتی طی سالیان اخیر نداشته، احساس میشود که سهامداران اصلی این شرکت به این نتیجه رسیدهاند که واگذاری امور مدیریتی به مجربان فعال در زمینه اپراتوری میتواند راهگشای برونرفت از مشکلات و بهینه مصرف شدن منابع این شرکت سرمایهگذاری باشد.
با توجه به شرایط مطرح شده در این فراخوان، به نظر میرسد مدیران تأمین اجتماعی پس از سالها به این نتیجه رسیدهاند که واگذاری امور به دست مدیری مجرب که تجربه اپراتورداری و نقشآفرینی مؤثر در این بازار رقابتی را دارد، مطلوبتر از انتصاب فردی در قامت مدیریت است که شاید با کمترین تجربه تنها به فکر سرپا نگه داشتن این مجموعه باشد.
اما با این حال باید منتظر پیشنهادات احتمالی و بازگشایی و بررسی پاکات فنی و مالی از سوی سهامداران این شرکت در پایان مهلت مقرر باشیم و بعد از این تاریخ درباره تصمیمات احتمالی اظهارنظر کنیم.
موضوع راهاندازی اپراتور سوم تلفن همراه از سال 1389 مطرح شد؛ زمان لازمالاجرا شدن پروانه این اپراتور نیز مرداد ماه همان سال بود و براساس آن، این اپراتور 9 ماه فرصت داشت که بهرهبرداری تجاری از این شبکه شامل پوشش و واگذاری سیم کارتهای خود را آغاز کند.
در نهایت پیشثبتنام سیمکارتهای دائمی، اعتباری و دیتای اپراتور سوم تلفن همراه طبق وعده مسئولان از آذرماه 1390 آغاز شد.
این اپراتور که اولین ارائهدهنده خدمات نسل سوم تلفن همراه در ایران اعلام شد، تا دو سال یعنی خردادماه 1392 فرصت داشت که این خدمات را به صورت انحصاری ارائه دهد و سایر اپراتورها اجازه حضور در این عرصه را نداشتند؛ اگرچه با تأخیر در راهاندازی شبکه، دوره حفاظت اپراتور سوم تا شهریورماه 93 تمدید شد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران