مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه از مسدود شدن حسابهای بانکی افراد کلاهبردار، پولشو و حسابهای متصل به آنها و اعمال محدودیت برای افتتاح حساب جدید برای این قبیل افراد خبر داد.
به گزارش بادیجی به نقل از میزان، علیرضا ساوری با بیان این موضوع گفت: در سالهای اخیر کلاهبرداری با شگرد تماس تلفنی و هدایت سوژه به پای دستگاه خودپرداز، به بهانه برنده شدن در مسابقات یا قرعه کشیهای اپراتورهای تلفن همراه کشور و انتقال وجوه از کارت بانکی سوژه به کارتهای بانکی افراد پولشو و کلاهبردار از افزایش قابل توجهی برخوردار گردیده است.
ساوری بیان داشت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در خصوص مقابله و کاهش این نوع کلاهبرداری در گام اول تا کنون با هماهنگی و همکاری موثر روسای پلیسهای تخصصی ناجا، اپراتورهای سه گانه تلفن همراه، صدا و سیما و سایر دستگاههای ذیربط اقدامات قابل توجهی را در راستای «ارتقاء آگاهیهای عمومی» و «آگاهی بخشی پیشگیرانه» و انعکاس و انتشار آن از طریق صدا و سیما، رسانهها، شبکههای اجتماعی و آشنایی مردم با شیوهها و شگردهای کلاهبرداری مذکور کرده است.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه افزود: علاوه بر آن در گام دوم پس از انجام مکاتبات و هماهنگیهای اولیه از طریق برگزاری نشستهای تخصصی و توجیهی با مسئولین ذیربط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پلیسهای تخصصی ناجا تعداد ۱۵۰۰۰ سیم کارتهای مورد استفاده کلاهبرداران تلفنی با هماهنگی دادستانی کل کشور و دستور مقام قضایی مسدود شد.
این مقام قضایی اظهار کرد: بررسیهای کارشناسی نشان میدهد در آخرین استعلام انجام شده در تاریخ ۹۸.۰۴.۰۱ خوشبختانه شاهد کاهش حدود ۴۰ الی ۶۰ درصدی وقوع این جرم از زمان انسداد خطوط تلفن همراه در پلیسهای آگاهی استانهای سراسر کشور میباشیم. که این موضوع به عنوان موفقیت قابل توجه برای جامعه پیشگیری کشور محسوب میگردد.
ساوری گفت: در گام سوم پیشگیری و مقابله با این جرم متناسب با اطلاعات دقیق جمع آوری شده از حسابهای بانکی و کارتهای بانکی نسبت به «پیگیری انسداد تمامی کارتهای بانکی بکار رفته در این جرم» اقدام گردیده است.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه تصریح کرد: با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده و با ابلاغ معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور و دستورات صادره، حسابهای بانکی افراد کلاهبردار و پولشو و حسابهای متصل به آنان مسدود و محدودیت برای افتتاح حساب جدید برای این قبیل افراد» ایجاد میشود.
وی افزود: همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق سیستم کاشف بر حسن اجرای این تصمیم نظارت عالیه را به عمل خواهد آورد و بر مبنای دستورات صادره قضایی با اعمال محدودیتهای کارشناسی و فنی از افتتاح حساب جدید برای این قبیل افراد اقدام خواهد کرد.
ساوری بیان داشت: در راستای کنترل و کاهش این جرم گامهای دیگری نیز طراحی شده است که متعاقباً به سمع و نظر شهروندان خواهد رسید.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: از مردم میخواهیم به هشدارها، انذارها و مطالبی که به عنوان آگاهی بخشی به آنان ارائه میشود دقت و توجه و عنایت ویژهای داشته باشند.
ساوری خطاب به شهروندان تاکید کرد: برای واریز وجه به حساب شما به هیچ عنوان نیاز به حضور شما پای دستگاه خود پرداز نیست. کشاندن شما به پای دستگاه ATM یا خودپرداز به بهانههای مختلف از جمله برنده شدن در قرعه کشیها و از شیوهها و شگردهای کلاهبرداری است لذا با کمی دقت فرصت را از مجرمین اطراف خود سلب کنیم.
وی در پایان گفت: عواقب هر گونه سوء استفاده احتمالی از حسابها و کارتهای بانکی بر عهده مالکین حقوقی و صاحبان حسابهای بانکی است لذا از قرار دادن کارتهای بانکی خود در اختیار سایرین اکیداً خودداری کنید.
بیشتر بخوانید.
اجرای طرحهای توانمندسازی جامعه روستایی به شکل نقطه و چرخه آبادانی تهیه نرم افزار تعیین نقاط اولویتی حادثه خیز و ضرورت نصب اپلیکیشن توسط رانندگان
انتهای پیام/
نظرات کاربران