دولت سوئیس قصد دارد برای کشف اشکالات احتمالی در سیستم انتخابات الکترونیک این کشور جایزه تعیین کند.
به گزارش بادیجی ، در مجموع ۱۵۰ هزار دلار برای هکرهایی تعیین شده که بتوانند مشکل امنیتی این سیستم را پیدا کنند.
دولت سوئیس به هر فردی که بتواند در سیستم انتخابات الکترونیکی اینترنتی این کشور آسیبپذیری کشف کند تا ۵۰ هزار فرانک (حدود ۵۰ هزار دلار) جایزه میدهد.
در مجموع حدود ۱۵۰ هزار فرانک سوئیس برای هر هکر کلاه سفیدی که در تست نفوذ عمومی (PIT) شرکت کند قابل دسترس خواهد بود.
سوئیس قصد دارد از تاریخ ۵ اسفند تا ۴ فروردینماه (بازه انتخاباتی فدرال سوئیس) یک انتخابات آزمایشی با این سیستم برای تشخیص مشکلات آن برگزار کند. در طول این مدت هر هکر کلاهسفید که در PIT ثبت نام کرده باشد میتواند مشکلات را کشف کرده و گزارش دهد.
رقابت PIT درحالی برگزار میشود که دولت سوئیس قصد دارد تا قابلیتهای انتخابات الکترونیکی خود را تا مهرماه سال آینده به دو سوم کانتونهای این کشور گسترش داده تا کنفدراسیون سوئیس را تشکیل دهد.
این کشور در طی ۱۴ سال گذشته ۳۰۰ بار انتخابات الکترونیکی آزمایشی برگزار کرده است. با اینحال قوانین فعلی سوئیس تنها اجازه میدهد حداکثر ۱۰ درصد آرا در رفراندومها و ۳۰ درصد در اصلاحیههای قانون اساسی از طریق انتخابات الکترونیکی اخذ شود.
برنامههای گسترش انتخابات الکترونیک هم توسط مخالفان با دلایلی مثل امنیت پایین، هزینههای بالا و امکان تقلب رد شده است.
جایزه هکرها در این رویداد بین ۳۰ تا ۵۰ هزار فرانک برای دستکاری غیرقابل کشف رأی است که در صورت کشف ناظر این مبلغ به ۲۰ هزار فرانک کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین هکرها میتوانند برای هر موردی که بهترین روش انجام بهکار گرفته نشده مبلغ ۱۰۰ فرانک دریافت کنند.
قانون سوئیس تضمین میدهد تمام شهروندان سوئیسی حق رأی دارند؛ چه آنّهایی که در داخل و چه خارج این کشور حضور دارند.
شهروندان خارج از سوئیس در چند سال اخیر خواستار گسترش انتخابات الکترونیکی شدهاند چرا که روشهای سنتی برای آنها دشواری بسیار بیشتری دارد. همچنین در سوئیس به دلیل قانون اساسی و نحوه اداره کشور در دو سال اخیر دهها نظرسنجی و رأیگیری برای تصمیمات مهم انجام شده است.
گفتنی است سوئیس تنها کشوری نیست که به انتخابات الکترونیکی علاقه نشان داده است؛ با اینحال ترس از دستکاری و خرابکاری باعث شده هیچوقت این ایده به اجرای کامل نرسد.
بهطور مثال در فرانسه رأیگیری الکترونیکی از شهروندان خارج کشور در سال ۲۰۱۷ متوقف شد و انگلیس نیز در سال ۲۰۰۷ بهخاطر نگرانیها از رأیگیری اینترنتی دست کشید. در ایالات متحده آمریکا انتخابات الکترونیک هم در حال حاضر محدود به شهروندان خارج از کشور ۲۵ ایالت است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران