عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با بیان اینکه بخش ارتباطات در وزارت ICT بیشتر از حوزه فناوری اطلاعات فعال است، گفت: این وزارتخانه بیشتر وزارت ارتباطات است تا فناوری اطلاعات.
به گزارش بادیجی به نقل از ایسنا، بهناز آریا با بیان اینکه انتظارات از دولت یازدهم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید واقعبینانه و بر اساس میراثی باشد که از دولت قبل تحویل گرفته شد، گفت: بخشی از فعالیتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم صرف بازسازی وضعیت نابسامان دولت قبل از خود و تصحیح اقدامات دولت قبلی شد، اما اقداماتی که در دولت یازدهم صورت گرفت به طور کل اقدامات مثبت و سازنده و در برخی حوزهها حتی ماندگار بود.
عضو هیات مدیره و مسئول کمیسیون امنیت فضای تبادل اطلاعات سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با بیان اینکه بخش ارتباطات در وزارت ICT بیشتر از حوزه فناوری اطلاعات فعال است، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشتر وزارت ارتباطات است تا فناوری اطلاعات و آنچه درخصوص گسترش پهنای باند، گسترش فیبر نوری، افزایش سرعت اینترنت، برداشتن انحصار و اعطای دسترسیها به نسل سوم و چهارم اپراتورهای موبایل انجام شد که اقدامات خوب و زیرساختی بود، اما عمدتا در حوزه مسائل مربوط به ارتباطات بود و ما فعالیت چندانی در حوزه فناوری اطلاعات را شاهد نبودهایم.
وی ادامه داد: حوزهای که در آن انتظار بیشتری میرود، بخش خدمات حوزه فناوری اطلاعات است که تولید محتوا، تحقیق و توسعه و توجه به محصولات بومی را شامل میشود و نیازمند برنامه ریزی و سرمایه گذاری و اقدامات جدی است.
آریا درباره بحث پهنای باند و سرعت اینترنت نیز اظهار کرد: در این حوزه شاهد افزایش قابل ملاحظه سرعت اینترنت و پهنای باند بودیم اما نسبت به استانداردهای جهانی هنوز فاصله زیادی داریم. همچنین به نسبت بهایی که در ازای اینترنت پرداخت میشود و کیفیت آن، تناسب وجود ندارد و قیمت پرداختی برای این کیفیت و سرعت اینترنت بسیار بالاست. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید نسبت به تعدیل قیمت و افزایش ظرفیت در راستای سهولت دسترسی در این حوزه اقدامات موثری انجام دهد.
وی درباره نحوه ارتباط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم با بخش خصوصی نیز توضیح داد: وزارت ارتباطات دولت یازدهم نسبت به دولتهای پیش از خود بهترین ارتباط ممکن را با بخش خصوصی داشته است؛ علیرغم اینکه فضای بیشتر و انتظار بیشتری برای تعامل با این بخش در کشور وجود دارد. تاکید بر اصل ۴۴ قانون اساسی و برنامه اقتصاد مقاومتی، ارتباط و استفاده حداکثری از توان بخشی خصوصی را در کشور میطلبد که نیازمند تعامل هرچه بیشتر با بخش خصوصی به عنوان بازوی اجرایی دولت و فراهم کردن فضای رقابتی سالم است.
او ادامه داد: ما در پروژههای بزرگ حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات انتظار داریم تا بخش خصوصی نقش اصلی را بازی کند. علیرغم اینکه ارتباط خوبی با بخش خصوصی برقرار شده اما استفاده از توان این بخش به حداکثر توان خود نزدیک نشده است به طوری که در حال حاضر بخش خصوصی کرسیهای لازم را در بخشهای مختلف سیاست گذاری و تصمیم سازی ندارد. ازجمله نبود کرسی بخش خصوصی در کمیسیون تنظیم مقررات رگولاتوری و این بدان معناست که از توان بخش خصوصی حداکثر استفاده لازم نمیشود.
آریا با اشاره به مجوزهای اعطا شده به بخش خصوصی در وزارت ارتباطات دولت اول روحانی گفت: در این دوره پروانههای اثربخشی تدوین و صادر شد مانند پروانه FCP ها که پروانههای بلندمدت ۱۰ ساله هستند و این خود نویدبخش ارتباط بیشتر و بلند مدت با بخش خصوصی است. با این وجود این از دولت انتظار میرود تا درباره انجام تسهیلگیری بیشتر برای بخش خصوصی در زمینه تعدیل مالیاتها، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و همینطور کسب و کارهای نوپا، اعطای وام و حل موانع تجارت فعالیت بیشتری انجام دهد.
به گفته او همچنین توجه ویژه به بخش هایی مانند تحقیق، توسعه و تولید دانش و محصول بومی، امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات، حاکمیت فناوری اطلاعات، فرهنگسازی و ارتقای سطح دانش تخصصی کارشناسان و دانش عمومی جامعه الزامی بوده و باید در کشور نهادینه شود.
عضو هیاتمدیره سازمان نصر با اشاره به اقدامات دولت در حوزه فضای مجازی خاطرنشان کرد: وزیر ارتباطات در دفاع از دسترسی آزاد به فضای مجازی اقدامات خوبی را انجام داد و جلوی ایجاد برخی محدودیتهای فضای مجازی را گرفت و تاکید کرد که ما در استفاده از فضای مجازی باید استفاده صحیح و موثر از فضا را فرهنگ سازی کنیم و محدود کردن دسترسیها راهحل موثری نیست.
آریا همچنین در خصوص ظرفیت حوزه فناوری اطلاعات برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی بیان کرد: اساسا این حوزه ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال در کشور دارد و توانمند ساز بسیار خوبیست. خصوصا در عرصه های جدیدی مانند اینترنت اشیاء که آینده این فضا را میسازند و ما اگر کشور را با این فضا همراه نکنیم باید منتظر تحمیل شرایط به کشور باشیم.
به گفته او این مسئله وقتی اهمیت بیشتری پیدا میکند که بدانیم ظرف چند سال گذشته دسترسی به اینترنت در کشور از ۳.۵ میلیون نفر به ۴۰ میلیون افزایش یافته است که این خود نشان از فراهم آمدن بستری گسترده برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی است.
وی اضافه کرد متاسفانه برای استفاده از این ظرفیت عظیم اشتغال زایی در کشور که عمدتا نیز جوان هستند هنوز برنامهریزی صحیحی صورت نگرفته است. هر چند زیرساختهای جدی در این چند سال برای آن ایجاد شده است. زیرساختهایی همچون افزایش پهنای باند، افزایش دسترسی و سرعت بیشتر اینترنت که ضریب نفوذ در فضای مجازی را بیشتر کرده است. امید داریم از این فضای ایجاد شده در دولت دوازدهم بهرهبرداری مناسبی شده و با اقدام و عمل به موقع، سهم صنعت فناوری اطلاعات در اقتصاد کشور رشد بسزایی داشته باشد.
آریا در پایان تاکید کرد: ما انتظار داریم در سالهای آتی تعداد کاربران حرفهای برای استفاده از این فضا و پتانسیل ایجاد شده افزایش یابد تا بتوان سهم و تاثیر فناوری اطلاعات را در بهبود تولید ملی و داخلی و اقتصاد کشور شاهد بود.
نظرات کاربران