تا پایان نیمه اول امسال، تعداد سیمکارت واگذارشده تلفن همراه در کشور به بیش از 156 میلیون و 548 هزار خط یعنی حدود دو برابر جمعیت کشور رسید؛ باید دانست که آیا این اتفاق در جامعه اطلاعاتی امروز فرصت به شمار میرود یا تهدید.
به گزارش خبرنگار بادیجی ، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گزارشی به آسیبشناسی سیمکارتهای واگذار شده در کشور پرداخته و گفته است که استفاده از فناوری اطلاعات میتواند علاوه بر کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری و ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات و همچنین فضای رشد تقاضا در جامعه فراهم کند.
کشورهای توسعهیافته از این فناوری برای افزایش کارایی نیروی کار، نوآوری در روشهای تولید، بهبود سیستمهای بازاریابی و توزیع و کاهش هزینههای مبادلات تجاری بهره گرفتهاند.
در این راستا دانستن آمارها و ارقام مرتبط با ضریب نفوذ فناوریهای ارتباطاتی بهعنوان زیرساخت اصلی توسعه فناوری اطلاعاتی، در فهم از وضعیت کشور در این حوزه بسیار مهم است.
بر طبق آمار اعلام شده، تعداد سیمکارت فعال تلفن همراه بیش از 85 میلیون و ۶۴هزار خط بوده است؛ این آمار درباره شاخصهای مهم بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تا پایان نیم سال اول امسال نشان میدهد که تعداد تلفن ثابت دایر 30 میلیون و 661 هزار و 844 خط بوده است.
همچنین تعداد تلفن همگانی کشور نیز 115 و 550 دستگاه بهاضافه تعداد روستاهای دارای تلفن خانگی که 48 هزار و ۹۷۶روستا است.
همچنین طبق این آمار، ضریب نفوذ تلفن ثابت 38.69 درصد و ضریب نفوذ مشترکان فعال تلفن همراه کشور ۱۰۶.۴۳ درصد است.
مشترکان پهن باند سیار نیز ۴۷ میلیون و ۳۳۲ هزار و ۵۵۵ مشترک و مشترکان پهن باند ثابت ۱۰میلیون و ۴۹۰هزار و ۱۱۸نفر است.
حالا با نگاهی کوتاه به این آمار میتوان دریافت که گذشته از آمار غیرمنتظره صدور سیمکارت، با توجه به ضریب نفوذ تلفن سیار و ثابت و مشترکان پهن باند، ایران در حال حاضر پتانسیل بسیار بالایی برای ارائه خدمات بر خط دارد و این موضوع هم برای دولت و هم برای بخش خصوصی یک فرصت ایدهآل برای توسعه خدمات و کسبوکارها قلمداد میشود.
موضوعی که در این آمار بهخوبی به چشم میآید، تعداد بالای سیمکارتهای واگذارشده در کشور است؛ در این باره میتوان گفت بخش زیادی از شهروندان ایرانی به دلایل مختلفی از بیش از یک خط استفاده میکنند یا اینکه برخی از خطوط خریداری شده، بلااستفاده است.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی بهمنظور پیشرفت و توسعه در مسیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران