مدتی است که پروانه اپراتورهای مجازی موبایل از سوی حاکمیت ارتباطات ارائه شده اما تاکنون کسی به صورت صریح و روشن در ارتباط با نرخ اینترنت این اپراتورها (MVNO) اظهارنظر نکرده است.
به گزارش خبرنگار بادیجی، پروانه اپراتورهای مجازی تلفن همراه سال گذشته با تصمیم سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان حاکم حوزه ICT، برای اولین بار در کشور اعطاء شد تا شرکتهای توانمند در عرصه ارائه خدمات تلفن همراه بتوانند با انعقاد قرارداد مشترک با اپراتورهای تلفن همراه به رقابت با آنها بپردازند.
البته به اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO) نمیتوان به عنوان رقیب اپراتورهای اصلی موبایل (MNO) نگاه کرد زیرا در فضای اشباع شدن بازار اپراتورهای تلفن همراه، MVNOها نقش تسهیلگر و بازاریاب را برای بخشهای خالی باقی مانده اپراتورهای ارتباطی بازی میکنند.
تنوع خدمات، نرخهای ارتباطی و اینترنتی جذاب از جمله پیشنهادهای ویژه MVNOها در کل دنیا برای حفظ بقایشان در حوزه مخابراتی و اپراتوری به شمار میرود و لذا کارشناسان داخلی نیز همواره از زمان تنظیم اسناد و تدوین چارچوب مقررات این حوزه مدام بر شاخصهای جذابسازی نظیر نرخها تأکید کردهاند.
اپراتور مجازی تلفن همراه در عمل یک نوع اپراتور موبایل است که امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و دادهها ندارد و لذا با انعقاد قرارداد با یک اپراتور تلفن همراه که دارای امکانات فیزیکی است، این خدمات را بصورت عمده خریداری میکند و سپس با نشان تجاری و برند خود اقدام به فروش خدمات تلفن همراه در بازار خردهفروشی میکند.
مهمترین سؤالی که اکنون مشترکان تلفن همراه در ارتباط با این اپراتورهای تازه تأسیس شده دارند این است «با توجه به اینکه اپراتورهای مجازی تلفن همراه، سیمکارتهای مستقل خود را دارند و با برند تجاریشان کار میکنند، نرخ خدمات دیتای آنها در برابر اپراتورهای اصلی و پایه چه رقمی و برحسب چه معیاری است؟»
در پاسخ به این سؤال باید قوانین ساماندهی شده نهاد حاکمیتی حوزه ارتباطات را در حوزه تدوینهای روز ورق زد. در بخش ارتباطات همراه مصوبهای با شماره جلسه ۲۵۳ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات وجود دارد که گفته است:
« كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات پیشنهاد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره تعیین تعرفه اتصال مشترکان و راهاندازی ارتباطات همراه برای سیمکارتهای دائمی و اعتباری اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO) را بررسی و تصویب کرد.
تعرفه اتصال مشترکان و راهاندازی ارتباطات همراه برای سیمکارتهای دائمی و اعتباری و همچنین تعرفه دسترسی به داده بینالمللی (اینترنت) همراه برای سیمکارتهای دائمی و اعتباری اپراتورهای مجازی تلفن همراه متناظر تعرفههای موجود اپراتورهای همراه (MNO) است.»
بنابراین از منظر سقف و کف مصوبات مربوط به تعرفه دیتای موبایل، تفاوتی میان MVNOها و MNOها مشاهده نمیشود؛ لذا برای شفاف شدن نرخها باید مصوبات قبلی در ارتباط با تلفن همراه را بررسی کنیم.
با ابلاغ مصوبه سازمان تنظیم مقررات رادیویی در مرداد ماه سال گذشته، تعرفههای استفاده آزاد از اینترنت موبایل کاهش یافت.
طبق مصوبه ۲۳۷ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتور های موبایل مؤظف شدند نرخ دیتای آزاد را به ۰٫۴ ریال برسانند. پیش از این مصوبه نرخ استفاده از هر کیلو بایت داده آزاد موبایل (یعنی بدون استفاده از بسته اینترنت) ۰٫۵ریال بود که با تصمیم مجموعه وزارت ارتباطات این میزان به ۰٫۴ ریال کاهش یافت.
در این تعرفهگذاری جدید، شرکت ارتباطات زیرساخت ملزم به تخفیف حدود ۳۰درصدی قیمت پهنای باند به اپراتور های ارتباطی کشور شده است و تعرفه اینترنت آزاد موبایل نیز حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.
متفاوت بودن نرخ دیتای آزاد برای مشترکان دائمی و اعتباری در واقع به مصوبه دیگری از کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مربوط میشود که در آن به اپراتور ها اجازه داده شده نرخ دیتا را برای مشترکان اعتباری به میزان حداکثر ۵۰ درصد تعرفه دیتای دائمی افزایش دهند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران