با وجود منفعل عملکردن مراکز بهداشتی و تحقیقات سلامت در ارائه مستندات مربوط به تأثیر امواج موبایل بر سلامت بدن انسان و با وجود آثار منفی این موضوع، اخیراً یکی از بخشهای مربوط به فرهنگسازی رجیستری موبایل بهشکل ضمنی به تأیید عوارض موبایل پرداخته است.
به گزارش بادیجی ، سالهاست که بحث تأثیر امواج تلفن همراه و تجهیزات بیسیم بر سلامت انسان و نقشی که در بروز سرطانها، کاهش تواناییهای مغزی، اختلال در باروری زنان و مردان، عوارض گوارشی، استرس، افسردگی، ایجاد تومورهای بدخیم، خستگی، خواب مختل و… دارد در محافل علمی و پژوهشی مورد بحث و بررسی است ولی کمتر پیش آمده انتشار گزارش مستند و رسمی را از سوی این مراکز شاهد باشیم.
تاکنون نیز رسانهها بر جنبههای مختلفی از آسیبزا بودن امواج انتشاریافته از دستگاهها و ابزارهای دیجیتال پرداختهاند اما این تبعات و آثار زیانبار استفاده از دستگاههای الکترونیکی و دیجیتال که ساطعکننده امواج رادیویی هستند، همانطور که گفته شد هیچگاه از سوی نهادهای رسمی و حتی دستگاههای ذیربط داخل کشور نظیر سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات، وزارت صنعت و… نیز مورد تأیید واقع نشد.
حتی در برخی موارد این نهادها در قبال بسیاری از اسناد و نتایج تحقیقاتی از این دست، سکوت اختیار کردهاند.
چندی پیش در گزارشی به یکی از مطالعات انجامشده توسط «مؤسسه اپیدمیولوژیک» در ارتباط با تأثیر امواج تلفن همراه بر بدن انسان، پرداخت که اطلاعات مربوط به این مطالعات برگرفته از پرسشنامهها و دادههای تأمینشده از سوی اپراتورهای تلفن همراه بود.
این مرکز در پرسشنامههای خود سؤالاتی نظیر تعداد تماسها در طول هفته و ماه، نخستین استفاده از تلفن همراه، میانگین مصرف روزانه، طول زمانی یک تماس، فرکانس مورد استفاده و… را گنجانده بود.
با وجود اینکه مراکز تحقیقاتی معتقدند انرژی امواج رادیویی بهخلاف امواج یونیزه، نمیتوانند باعث آسیب زدن به DNA بدن شوند اما نتایج این گزارش نشان میداد که احتمال بروز سرطان در استفاده بلندمدت از تلفن همراه وجود دارد.
مهمترین تأثیر بیولوژیکی استفاده از تلفن همراه، گرم شدن بافتهاست؛ مطالعات این مرکز روی حیوانات هم نشان میداد که القای حرارت به بافتها باعث بروز سرطان یا افزایش عوامل سرطانی در بدن آنها میشود.
با اینکه مراکز خصوصی و متخصصان، بارها بهشکل مستقل، خبر از احتمال بروز مشکلات بیولوژیکی دادهاند اما تحقیقات سازمان بهداشت جهانی و آژانسهای مستقل بینالمللی نشان میدهد که آنها فقط به ارائه پیامهای هشداردهنده و احتیاطهای پیشگیرانه در استفاده بلندمدت از تلفن همراه بسنده کردهاند.
دغدغههایی از این دست، تا در قالب پرونده ویژهای به تمام ابعاد تحقیقات مستقل صورتگرفته در این حوزه، مستندات، مراودات پیدا و پنهان این مسئله و … بپردازیم که بخشهایی از آن در قالب پرونده «تشعشعات قرن بیستویکم» منتشر شد.
در راستای این پیگیریها، اخیراً کانال “همتا” که به هدف اطلاعرسانی و آموزش درباره طرح ثبت تلفن همراه (رجیستری) ایجاد شده، اقدام به انتشار موشن گرافیکی بهشرح زیر کرده که در آن بهشکل ضمنی تمامی آثار زیانبار تلفن همراه و دستگاههای دیجیتال بر سلامت انسان را تأیید میکند.
شاید برای نخستین بار باشد که مسئولان داخلی کشور در حوزه ارتباطات اعلام میکنند «تا حالا شده که بعد از صحبت زیاد با موبایل احساس سردرد یا داغی گوش کنید؟ یا شنیدید کسی از اطرافیانتان بهخاطر امواج مغناطیسی تلفن همراه سرطان یا بیماری خاصی گرفته باشد؟».
در این موشنگرافیک که برای فرهنگسازی رجیستری تولید شده، آمده است: تحقیقات نشان میدهد بین استفاده طولانیمدت از تلفن همراه و تومورهای مغزی و بیماریهای مزمن دیگر یک رابطهای وجود دارد که مهندسان و پزشکان بسیاری در حال پیگیری این موضوع هستند.
در ادامه نیز گفته شده گوشیهای موبایل قانونی که از مرز وارد کشور میشوند، مورد آزمایش SAR قرار میگیرند و میزان تشعشعات آنها روی بدن انسان مشخص و از ورود گوشهای پرخطر به کشور ممانعت میشود ولی امان از گوشیهای قاچاق!
در این موشن گرافیک که در ادامه آمده است به تأثیر امواج موبایل بر مغز، کلیهها، کبد، چشمها، ششها و قلب اشاره شده است:
منبع:باشگاه خبرنگاران پویا
انتهای پیام/
نظرات کاربران