[stextbox id=”grey”]در حاشیه همایش ایران کانکت 2016 قراردادی میان شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتور ایتال تلهکام اسپارکل کشور ایتالیا عقد شد که در پی آن مرکز تبادل اطلاعات خاورمیانه این شرکت در ایران راه اندازی و به بهره برداری رسید.[/stextbox]
به نقل از خبرگزاری مهر، دیروز بعدازظهر محمدجواد آذری جهرمی معاون وزیر ارتباطات، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و الساندرو تالوتا مدیر شرکت تله کام ایتالیا اسپارکل قراردادی را امضا کردند که در راستای آن مرکز تبادل اطلاعات (POP) راهاندازی شد.
شرکت ایتال تلهکام با امضا این قرارداد متعهد شد که مرکز تبادل اطلاعات را برای استفاده توزیعکنندگان و سرویسدهندگان محتوا (CDN) در منطقه خاورمیانه در تهران راه اندازی کند. این مرکز تبادل اطلاعات خاورمیانه پس از مراکز پاپ(POP) امارات، عمان و استانبول، چهارمین مرکز تبادل اطلاعات خاورمیانه خواهد بود.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه سفر رئیس جمهور و وزیر ارتباطات به ایتالیا و مذاکرات چندین ماهه این قرارداد منجر به امضا این قرار داد شده است ، گفت: راه اندازی (POP) بین المللی در تهران، ایران را به عنوان مرکز بین المللی سرویس دهی منطقهای معرفی می کند و به جای آنکه مسیر ترانزیت ارتباطی کشورهای منطقه به اروپا برود، مستقیم در تهران مدیریت می شود و این موضوع افزایش کیفیت و کاهش قیمت سرویس اینترنت را برای خدماتدهندگان اینترنت بین الملل به همراه خواهد داشت.
تا پیش از این قرارداد کشورهای منطقه برای دریافت ارتباطات مجبور بودند از مسیر اروپا استفاده کنند. محمدجواد آذری جهرمی در این مورد گفت: راه اندازی مرکز تبادل اطلاعات در ایران اولین گام به سمت برنامه ایران برای ایجاد هاب بین المللی منطقه خواهد بود.
وی با تضمین کردن عملیاتی شدن این پروژه خاطرنشان کرد: تا پیش از این کشورهای جنوب ایران برای ترانزیت ارتباطی نیازمند استفاده از (POP) عمان و امارات بودند که به دلیل هزینه های بسیار بالای اتصال مجبور بودند عمده تبادل اطلاعات خود را در اروپا انجام دهند که این موضوع باعث کاهش سهم محتوای موجود در منطقه و کیفیت پایین آن شده بود، اما با راه اندازی مرکز تبادل اطلاعات بینالمللی در تهران این مسیر می تواند باعث کاهش هزینه های سرویسدهی و افزایش کیفیت آن شود که بیشترین تمرکز بر روی سرویسهای ویدئویی خواهد بود و امیدواریم زمینه رشد سرویسهای ویدئویی با قرار گرفتن (CDN)های منطقه ای در منطقه خاورمیانه افزایش یابد.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه راه اندازی پاپ بین الملل در ایران منجر به جذب (CDN)های بین المللی برای استقرار در این مرکز خواهد شد، گفت: پیش بینی می شود در دومین روز این همایش با دو شرکت سرویس دهنده سطح اول جهان در این زمینه وارد مذاکره شویم.
او در مورد آخرین وضعیت قرارداد چهار جانبه ترانزیت ایران- اروپا که در سال ۹۰ میان عمان، روسیه، انگلستان و ایران به امضاء رسید اما عملیاتی نشد، تصریح کرد: این قرارداد در هر چهار کشور اجرا شد، اما به دلیل تحریمهای مالی بین المللی قابلیت بهره برداری از این مسیر فراهم نشد. هم اکنون نیز یکی از موضوعاتی که در حاشیه حضور شرکت های بزرگ مخابراتی دنیا در برنامه داریم، رایزنی برای استفاده از این مسیر با بازاریابی های انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در مورد مسیرهای ترانزیتی گفت: ایجاد مسیرهای ترانزیتی از ایران، کیفیت ارتباطات دنیا را تا ۴۰ میلی ثانیه بهبود خواهد بخشید که تاکنون به دلیل وجود موانع، دنیا خود را از این مسیر محدود کرده بود. هم اکنون با رفع موانع کشورهای شرقی آسیا مانند چین و هند تمایل خود را به استفاده از مسیر ترانزیت ایران- اروپا با محوریت ایران اعلام کرده اند.
وی در مورد مدیریت آن مرکز گفت: هم اکنون ۱۰۰ ترابیت ظرفیت از کانال سوئز مدیریت می شود که معادل ۱۰ درصد این فضا می تواند از مسیر ترانزیت ایران- اروپا مدیریت شود.
شرکت تله کام ایتالیا اسپارکل در حال حاضر در بیش از صد نقطه در دنیا مرکز تبادل اطلاعات راهاندازی شده است وبا امضا این قرارداد چهارمین حضور این شرکت در منطقه خاورمیانه و آسیا است و امید می رود با این همکاری حجم ترافیک ارتباطی و کیفیت سرویس دهی افزایش یابد.
مدیرعامل تلهکام ایتالیا، در مورد شبکه ملی اطلاعات ایران گفت: شبکه ملی اطلاعات می تواند یکی از برنامه های دولت ها برای توسعه باند پهن باشد و برای مردم منافع بسیاری به همراه خواهد داشت، اما مهم این است که در راه اندازی این شبکه و ارائه خدمات آن، دولت ها سیاست باز و ایجاد رقابت آزاد همراه با مقررات را در پیش گیرند. در نهایت ارائه خدمات مناسب و صرفه اقتصادی برای کاربران به همراه داشته باشد.
نظرات کاربران