سرویس ترجمه بادیجی: گوگل مدتی است که با افتخار تمام اعلام می کند آپدیت اتوماتیک، جزو ویژگی های جالب توجه و جدید اندروید N اش است، با این حال اکوسیستم اندروید اصولا مشکل دیگری دارد که همچنان لاینحل باقی مانده است: آپدیت های اخیر اندروید، واقعا بی نظم و نامشخص هستند. دستگاه های اندروید N سیستم عاملشان را به محض انتشار نسخه جدید، در پس زمینه آپدیت می کنند. حتی لازم نیست کاربر مثل حالت معمول، روی گزینه Accept کلیک کند، یا اینکه برای استفاده از دستگاه منتظر کامل شدن آپدیت بماند. اندروید N نرم افزار را به صورت اتوماتیک دانلود و نصب می کند و پس از اینکه کاربر دستگاهش را بوت مجدد کرد، نسخه جدید اجرا می شود.
با این حال همین مساله “به محض انتشار نسخه جدید” تبدیل به یکی از دغدغه های اصلی شده است. درواقع مساله آپدیت هنوز هم نسبتا به حامل ها و سازندگان دستگاه ها وابسته است. در کنفرانس اخیر I/O گوگل این طور وانمود شد که گویا کمپانی می خواهد حامل ها و سازنده ها را کنار بزند و ویژگی آپدیت نرم افزار را مستقیما در اختیار کاربران قرار بدهد؛ اپل هم برای سیستم عامل iOS خود همین کار را کرده است… اما جریان اندروید اینطور نیست! سازندگان دستگاه ها به ندرت دستگاه های اندرویدی قدیمی شان را آپدیت می کنند، حتی اگر تصمیم به آپدیت بگیرند هم، کل این پروسه چند هفته تا چند ماه طول می کشد. حامل ها هم برای بررسی این تغییرات و تاثیرشان بر روی شبکه، چند هفته تا چند ماه به این پروسه زمان اضافه می کنند.
قرار است گوگل آپدیت جدید را فقط برای دستگاه های نکسوس که عمدتا به توسعه دهندگان وب و طرفداران دوآتشه اندروید فروخته می شوند عرضه کند. با اینکه تعدادی از حامل ها و تولیدکننده ها پائیز گذشته درخواست های مکرری مطرح کردند که بهتر است نرم افزارها به صورت منظم آپدیت شوند، با این حال واقعیت این است که تنها تعداد انگشت شماری از مدل های اندرویدی غیر نکسوس قادر هستند این آپدیت ها را دریافت کنند. درنتیجه احتمالا همین شرایط ادامه پیدا می کند و تنها درصد کمی از دستگاه ها آپدیت می شوند و مشکلات امنیتی به قوت خودشان باقی می مانند. باتوجه به اینکه بیشتر دستگاه ها آخرین آپدیت های امنیتی را دریافت نمی کنند، بخش قابل توجهی از کاربران اندروید در معرض خطر حملات احتمالی قرار دارند. درصورتی که تعداد بسیار زیادی از کاربران همچنان از نسخه های قدیمی اندروید استفاده کنند، انتشار بولتن های امنیتی ماهیانه و برطرف کردن مشکلات اساسی کامپوننت های مدیاسرور یا ماژول های سخت افزاری که گوگل قولشان را داده، اصولا فایده ای ندارد.
حدودا یک پنجم از دستگاه های اندروید همچنان از Jelly Bean (اندروید 4.x) که سال 2012 منتشر شد استفاده می کنند، نزدیک به دو سوم هم از KitKat (اندروید 4.4) یا Lollipop (اندروید 5.x) و در این میان تنها 7.5% از کاربران از دستگاه های شامل Marshmallow (اندروید 6.x) که سال گذشته عرضه شد استفاده می کنند. این آمار را در کنار وضعیت اپل قرار بدهید که ادعا کرده 75% از آیفون ها و آیپدهایش، 4 ماه بعد از انتشار سپتامبر 2015 iOS 9، آپگرید شده اند. این تغییر خفیف در آپدیت های اندروید N هم تاحدی ناامیدکننده است، هم برای گوگل یک فرصت از دست رفته محسوب می شود…
نظرات کاربران