سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همسو با طرح ساماندهی سیمکارتهای فاقد هویت، اعلام کرد که ۳۰ میلیون مشترک دو اپراتور همچنان اطلاعاتشان ناقص است و از این جهت ظرف شش ماه با اقداماتی نظیر تکمیل اطلاعات مشترکان یا قطع سیمکارتهایشان به سمت ساماندهی آنها رفت.
به گزارش خبرنگار بادیجی، براساس قانون، مسئولیت و عواقب ناشی از هرگونه سوءاستفاده از هر خط یا سرویس ارتباطی بر عهده مالک آن است و بسیاری مشترکان غافل از این بند قانونی در گذشته اقدام به واگذاری خطوطشان بدون هیچگونه تغییر نام میکردند.
این موضوع زمینهای میشد تا در زمان ارتکاب جرم یا تخلف، پای مالک اولیه خطوط گیر باشد و از پس شکایات، در محضر دادگاه پاسخگو باشد؛ البته از سویی دیگر با توجه به اینکه در گذشته برخی اپراتورهای تلفن همراه اقدام به واگذاری خطوط فعال کرده بودند، در بسیاری از موارد بروز جرم، ریشه و عوامل آن قابل شناسایی نبود.
بر این اساس سیمکارتهای فاقد هویت در سه مرحله از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ساماندهی شدند تا بر این وضعیت آشفته، نظمی حاکم شود.
در مرحله اول با مشارکت اپراتورهای تلفن همراه، نسبت به دریافت کد ملی تمام مشترکان موبایل در کشور اقدام شد؛ اگر خاطرتان باشد پاییز سال ۹۴ طی پیامکهای فراوانی از مشترکان موبایل خواسته میشد تا در صورتیکه مالک خط هستند، کد ملیشان را به سامانههای تدارک دیده شده از سوی همراه اول، ایرانسل و رایتل پیامک کنند.
در فاز دوم ساماندهی با توجه به اینکه افراد حقیقی نمیتوانند از منظر قانونی بیش از ۱۰ سیمکارت در اپراتورها داشته باشند، برای تمام مشترکان این سیمکارتها (کسانیکه بیش از ۱۰ سیمکارت در اپراتورها داشتند) پیامکی ارسال شد تا با مراجعه به دفاتر امور مشترکان اپراتور خود، سیمکارتهای فعال مورد نیازشان را اعلام کنند.
متن پیامکی هم که برای مشترکان ارسال شد «مشترک گرامی لطفا جهت اعلام سیمکارتهای فعال خود به امور مشترکان مراجعه فرمایید» بود که توسط تمامی اپراتورهای تلفن همراه به صورت یکپارچه برای تمامی مشترکان ارسال شد.
در مرحه سوم ساماندهی نیز که از آن به عنوان مرحله آخر یاد میشود، سامانه استعلام تعداد خطوط مشترکان تلفن همراه راهاندازی شد؛ در این سامانه تمامی مشترکان تلفن همراه که حداقل یک سیمکارت به نام خودشان داشتند، کد ملیشان در بانک اطلاعاتی اپراتور تأمینکننده سیمکارت به درستی ثبت شده بود.
به گزارش بادیجی حسین فلاح جوشقانی؛ معاون نظارت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتوگویی پیرامون همین موضوع اظهار کرد: علیرغم تمامی تلاشهای صورت گرفته در این سه فاز اما در شهریور سال گذشته باز هم شاهد فعال بودن ۳۰ میلیون سیمکارت بیهویت بودیم که از اپراتورهای تلفن همراه خواستیم کار را به شکل جدیتری دنبال کنند و با آلارمهای لازم به سمت قطع سیمکارتها بروند.
وی افزود: اوایل آذر ماه سال گذشته نیز با توجه به اهمیت این مقوله، شورای عالی فضای مجازی در قالب مصوبهای، مهلتی یک ماهه برای احراز هویت مشترکان سیمکارتهای تلفن همراه تعیین کرد.
با توجه به اینکه مهلت مذکور نهم دی ماه به پایان رسید و پیش از آن در قالب دو فاز تمامی هشدارهای لازم به مشترکان سیمکارتهای فاقد هویت داده شده بود، اپراتورهای تلفن همراه به سمت قطع خطوط رفتند.
معاون رگولاتوری همچنین این را هم گفت که از این تعداد سیمکارت فاقد هویت، ۲۰میلیون مربوط به اپراتور اول و ۱۰میلیون هم مربوط به ایرانسل بوده است که با اطلاعرسانیهای کافی، تمامی مشترکان آنها در حال حاضر ساماندهی شدهاند.
وی گفت: با توجه به اینکه اکنون این سیمکارتها به شکل یکطرفه قطع شده است درباره زمان قطع کامل این قبیل سیمکارتها و تخلیه خطوط به صورت کامل تصمیمی گرفته نشده است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران