به گزارش بادیجی به نقل از خبرآنلاین، بر اساس تحقیق سازمان ملل حجم زبالههای الکترونیکی در این منطقه شامل هنگ کنگ، سنگاپور، تایوان و چین به رقم نگرانکننده ۱۲٫۳ میلیون تن رسیده است.
اما این رقم تولیدشده توسط کشورهای منطقه به دلیل پیشرفتهای اجتماعی (سطح رفاه) و فناورانه است که منجر به رشد سریع طبقه متوسط شده و با بالا رفتن کیفیت زندگی مردم، تمایل به خرید اسباببازی، موبایل و سایر وسایل الکترونیکی را بیشتر کرده است و حتی توسعه فناوریهای جدید پوشیدنی نیز کمکی به کمتر شدن زبالههای الکترونیکی نکرده است.
گزارش سازمان ملل تأکید میکند که فقدان آموزش و انگیزه بر این مشکل دامن زده است و بسیاری از مردم نمیدانند که نباید چنین وسایلی را مستقیم داخل سطلهای زباله انداخت و فرهنگ بازیافت را درک نکردهاند. از سوی دیگر دولتهای منطقه کمکی برای جمع آوری زبالههای الکترونیکی بهصورت مکانیزه با تشویق مردم انجام نداده و قوانین محکم و مستمری برای این کار وضع نکردهاند. به همین خاطر مردم نمیدانند کجا و چگونه باید موبایلِ به در نخورشان، تلویزیون بلا استفاده خود و … را بیندازند و یا به کدام مرکز بازیافت تحویل دهند.
البته کارهایی در کره جنوبی، ژاپن و حتی تایوان برای مدیریت زبالههای الکترونیکی در حال انجام است اما چین، مالزی، فیلیپین و ویتنام که بهتازگی در حال تصویب قوانین مرتبط هستند، باید به روند مبارزه با زبالههای الکترونیکی سرعت بخشند تا وضع بدتر از قبل نشود.
نظرات کاربران