[stextbox id=”grey”]ترکیه آنقدر توان نظامی دارد که بتواند با داعش مقابله کند و پس از شهر الباب سوریه قصد داریم که شهر الرقه را بازپس بگیریم.[/stextbox]
به گزارش بادیجی نیـوز به نقل از وبسایت خبری “الخلیج آنلاین”، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ آلمان درباره سوریه گفت: باید مذاکرات ژنو برای رسیدن به راه حل سیاسی در سوریه از سر گرفته شود.
وی افزود: باید با اندیشهای که داعش به کمک آن در حال مبارزه است مقابله کنیم و میبایست از نیروهای عراقی که در حال شکست دادن داعش هستند حمایت شود. ترکیه قدرت و دقت کافی برای شکست داعش را در اختیار دارد.
چاووش اغلو اضافه کرد: مقامات عراق باید دردها و رنجهایی را که مالکی در عراق ایجاد کرد درمان کنند.
وزیر امور خارجه ترکیه به موضوع یمن نیز پرداخت و گفت که از راه حلی که بر اساس طرح کشورهای شورای همکاری در یمن است حمایت میکنیم.
چاوش اوغلو گفت: باید به منافع ملیتی در لیبی فکر کنیم و ترکیه ضد هرگونه تقسیم بندی بر اساس دینی و طائفهای است.
وی در ادامه طی حمله شدید به ایران مدعی شد: سیاستهای طائفهگری ایران صلح را در بسیاری از کشورها با مشکل مواجه کرده است. ایران تلاش دارد که دو کشور شیعی در سوریه و عراق ایجاد کند و ایران با مداخلهگریهای خود ثبات را در یمن و بحرین و عربستان با چالش مواجه کرده است.
چاوش اووغلو در ادامه توان نظامی ترکیه را به رخ کشورهای رقیب کشید و گفت: ترکیه آنقدر توان نظامی دارد که بتواند با داعش مقابله کند و پس از شهر الباب سوریه قصد داریم که شهر الرقه را بازپس بگیریم. سنیهای عرب در الرقه نباید میان داعش و نیروهای شیعی و نیروهای کردی یکی را برگزینند.
وی افزود: ترکیه با روسیه درباره سرنوشت اسد اختلاف دارد و مذاکرات آستانه قزاقستان جایگزینی برای مذاکرات ژنو نبوده بلکه مسیری رو به جلو به شمار میآید.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به اظهارات همتای ترکیه ای گفت: اظهارات وزیر خارجه ترکیه در مونیخ را غیرسازنده میدانیم.
به گزارش بادیجی نیوز، بهرام قاسمی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه ایران در واکنش به سخنان غیرسازنده وزیر امور خارجه ترکیه در کنفرانس امنیتی مونیخ، پاسخ تندی به آنکارا داد و گفت: کسانی که در سودای خام بازگشت به امپراطوری هستند و به اقدامات مداخله گرایانه، غیرقانونی و غیرمشروع و حمایت از گروههای تروریستی دست زده و موجب خونریزی و افزایش تنش و بی ثباتی در منطقه میشوند، نمیتوانند با فرافکنی از زیر بار مسئوولیت چنین اقداماتی شانه خالی کنند.
قاسمی افزود: آنها باید بدانند که بی ثباتی و ناامنی در منطقه مقصری جز آنها و برخی دیگر از کشورهای متوهم ندارد؛ و لذا نباید و نمی توانند با اتهام زدن به دیگران از گرداب خودساخته رهایی یابند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تأکید کرد: سیاست منطقهای جمهوری اسلامی ایران همواره مبتی بر حفظ ثبات و امنیت تمامی کشورها و همسایگان قرار داشته و دارد؛ نقش و سیاستی که مورد اذعان بسیاری از دولتها و ملتهای منصف در منطقه و جهان قرار گرفته و با استقبال آنان مواجه است.
نظرات کاربران