ماده ۸۳ لایحه برنامه ششم توسعه امروز در مجلس با ۱۲۳ رأی موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع به تصویب رسید.
به گزارش بادیجی به نقل از خبرآنلاین، مجلس به وزارت ارتباطات اجازه داد تا ایران بتواند ظرفیت ترانزیت اینترنت به کشورهای همسایه را به ۳۰ ترابیت بر ثانیه برساند. این در حالی است که کل پهنای باندی که به مردم کشور در حال حاضر عرضه میشود ۵۶۴ گیگابیت بر ثانیه است.
در این لایحه همچنین قرار شد دستگاههای اجرائی، واحدهای زیر نظر مقام معظم رهبری اعم از نظامی و غیرنظامی در صورت موافقت ایشان، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مؤسسات حرفهای عهدهدار خدمات عمومی موظفاند در سامانههای الکترونیکی خود، اقلام اطلاعاتی و آمار ثبتی موضوع قانون مرکز آمار ایران را که برای ایجاد نظام جامع آماری ثبتی و شبکه ملی آمار ایران موردنیاز است، ایجاد و حداکثر تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه امکان بهرهبرداری الکترونیکی و برخط آن را بر بستر شبکه ملی اطلاعات برای مرکز آمار ایران فراهم نمایند.
کلیه دستگاههای اجرائی کشور موظفند تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه، امکان تبادل الکترونیکی اطلاعات و پاسخگویی الکترونیکی به استعلامهای مورد نیاز سایر دستگاههای اجرائی را حسب شرح وظایف آنان در چارچوب قوانین خاص و موضوعی، بهصورت رایگان فراهم نمایند. کلیه دستگاههای اجرائی کشور موظفند تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه، امکان تبادل الکترونیکی اطلاعات و پاسخگویی الکترونیکی به استعلامهای موردنیاز سایر دستگاههای اجرائی را حسب شرح وظایف آنان در چارچوب قوانین خاص و موضوعی، بهصورت رایگان فراهم نمایند.
همچنین مقرر شد شرکت ارتباطات زیرساخت به “شرکت ملی ارتباطات ایران” تغییر نام دهد و سه شرکت تابعه آن شامل “شرکت ترانزیت(انتقال) ارتباطات بین الملل” با مأموریت حضور موثر در بازارهای منطقه ای و بین المللی، “شرکت فنی و مهندسی شبکه های مخابراتی” و مأموریت تامین نیازهای فناورانه زیرساخت مادرمخابراتی و صدور خدمات فنی و مهندسی و “شرکت توسعه زیرساخت ارتباطی” با مأموریت توسعه، مدیریت و نظارت بر زیرساخت های ارتباطی حاکمیتی در چارچوب امکانات موجود و تفکیک ماموریت ها و در سقف پست های سازمانی موجود اقدام و اساسنامه شرکت های فوق را حداکثر ظرف مدت ۶ ماه به تصویب هیأت وزیران برسد.
در تبصره یک و دو این ماده نیز چنین آمده است:
{آئیننامه اجرائی احصاء کلیه استعلامات و ایجاد نظام استانداردسازی و تبادل اطلاعات بین دستگاهی در ششماه اول اجرای قانون برنامه توسط سازمان و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری سایر دستگاههای اجرائی ذیربط تدوین و به تصویب هیأت وزیران میرسد.}
{وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است تا سال دوم برنامه، تمام زیرساختهای لازم برای تعامل اطلاعاتی بین دستگاههای اجرائی بر بستر شبکه ملی اطلاعات، از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات (NIX) و با استانداردهای فنی لازم را فراهم کند.}
نظرات کاربران