سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان حاکمیت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ماه پایانی سال گذشته رکورد صدور پروانههای خدمات ارتباطی ثابت را در بازه زمانی ۳۰ روزه شکست.
به گزارش خبرنگار بادیجی، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دو سال گذشته ضوابط حاکم بر صدور پروانه و نحوه فعالیت دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطی ثابت (Servco) را با هدف افزایش رقابت و کیفیت در حوزه ارائه خدمات ارتباطی ثابت کشور و حضور شرکتهای توانمند در این حوزه بررسی و تصویب کرد.
براساس این مصوبه، متقاضیان دریافت این مجوز برای فعالیت باید دارای شخصیت حقوقی غیردولتی با حداقل ۵۱ درصد سهام ایرانی باشند و متقاضیان دارنده پروانههای عرضه خدمات اینترنت رسا (ISP) یا توزیع اینترنت (ISDP) میتوانند تنها در قالب یک شخصیت حقوقی و با تمامی پروانههای خود اعم از پروانه ISP و ISDP تقاضای دریافت پروانه دهند.
مدت اعتبار این پروانه پنج سال است و متقاضیان دریافتشان باید با اپراتورهای دارای شبکه فیزیکی ارتباطات ثابت شامل شرکت مخابرات ایران، دارندگان پروانههای ارتباطات ثابت (FCP) و انتقال داده مبتنی بر فناوری بیسیم ثابت و نیز بهرهبرداران شبکههای انتقال داده نوری قرارداد منعقد و پس از أخذ موافقت کتبی از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نسبت به ارائه خدمات اقدام کنند.
در این مقررات، دارنده پروانه ملزم به رعایت کیفیت خدمات و مشتریمداری براساس معیارها و شاخصهای مشابه در پروانه دارندگان مجوز خدمات FCP (ارتباطات ثابت) است و نسبت پهنای باند مصرفی به تعداد مشترکان در انتهای سال اول قرارداد برای این شرکتها حداقل ۲۵ کیلوبیت برثانیه و در انتهای سال دوم قراردادی حداقل به میزان ۳۰ کیلوبیت برثانیه تعیین شده است.
این مقررات با هدف تداوم فعالیت شرکتهای کوچک اینترنتی همچون ISP و ISDP ، VOIP و PSTN تدوین و مبلغ حق امتیاز صدور پروانه نیز ۲۰ میلیارد ریال تعیین شده که ۲۰ درصد آن در زمان صدور پروانه و مابقی آن طی اقساط مساوی در ابتدای هر سال قراردادی به میزان ۲۰ درصد أخذ خواهد شد.
دارندگان پروانههای Servco مجاز به ایجاد شبکههای دسترسی و انتقال اعم از سیمی و بیسیم نیستند و در صورتیکه ارائه محتوا بر بستر خدمات موضوع پروانه نیازمند موافقت یا دریافت مجوز از مرجع حاکمیتی مربوط باشد، دارنده پروانه باید ضوابط را رعایت و مجوزهای لازم را دریافت کند.
به گزارش بادیجی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در اسفند ماه گذشته اقدام به صدور یازده پروانه خدمات ارتباطی ثابت کرد و تعداد پروانههای صادر شده در این حوزه را به ۳۴ مورد رسانید.
به عبارت دیگر این سازمان از حدود دو سال گذشته، سرانجام رکورد صدور پروانه در بازه زمانی یک ماه را «اسفند» شکست در حالیکه بیشترین تعداد پروانههای صادر شده در یک ماه و پیش از ماه اسفند نهایتا چهار مورد بوده است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران