محققان با استفاده از چاپگرهای سه بعدی موفق به تولید تایر ماشین پیشرفتهای شده اند که هرگز پنچر نمیشود و هیچ وقت نیز نیازی به تعویض ندارد.
به گزارش بادیجی به نقل از خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس به نقل از دیجیتال ترندز، تایرهای ماشین امروزی علیرغم پیشرفت هایی که داشته اند بعد از حداکثر ۵ سال نیاز به تعویض دارند و پنچرشدن گاه به گاه آنها نیز برای رانندگان مشکل ایجاد می کند.
شرکت Michelin موفق به تولید نمونه اولیه یک تایرماشین شده که بر خلاف تایرهای عادی که با بادپر می شود هیچ نیازی به پرشدن با باد ندارد و برای تولید آن از کندوی زنبور عسل، مرجان های دریایی و نحوه عملکرد کیسه های هوا در ریه های انسان الگو گرفته شده است.
شرکت سازنده می گوید شانس سوراخ شدن این تایر جدید به علت برخورد با اشیای تیز به حداقل رسانده شده است. همچنین این لاستیک به مرور زمان به علت اصطکاک دچار فرسایش کامل نمی شود، زیرا امکان جایگزینی لایه های بیرونی آن در صورت آسیب دیدن وجود دارد. به همین منظور حسگرهایی در این تایرها نصب شده که بر وضعیت لایه های بیرونی آن نظارت دارند و اطلاعات آنی را در مورد عملکرد و وضعیت نگهداری آن ارائه می دهند.
داده های یاد شده از طریق یک برنامه تلفن همراه در اختیار کاربران قرار می گیرد و آنها می توانند در صورت ضرورت لایه های آسیب دیده را مجددا با استفاده از چاپگر سه بعدی تهیه کرده و در تایر مورد استفاده جایگزین کنند. همچنین می توان با توجه به شرایط آب و هوایی لایه های مناسبی را به این تایرها اضافه کرد. همچنین اگر راننده در محیط های خشن و دارای سطوح سخت رفت و آمد می کند می تواند لایه های اضافی مستحکم به تایر اضافه کند.
این تایر که Vision نام دارد با استفاده از مواد قابل تجزیه در محیط زیست مانند لاستیک طبیعی، بامبو، کاغذ، قوطی قلع، چوب و پلاستیک تولید شده است. لذا کل آن قابل بازیافت در محیط زیست است. Michelin می گوید هنوز باید بررسی های زیادی بر روی این تایر انجام شود و شاید عرضه آن به بازار تا ده سال دیگر هم انجام نشود.
نظرات کاربران