معاون وزیر ارتباطات از بومی سازی تجهیزات تست و اندازه گیری امواج رادیویی و تشعشعات الکترومغناطیسی با همکاری مرکز تحقیقات مخابرات ایران، برای اطلاع رسانی به مردم و نصب در کل کشور خبر داد.
به گزارش بادیجی ، حسین فلاح جوشقانی با اشاره به راه اندازی سامانه پایش امواج رادیویی در دو شهر کشور، اظهار داشت: تجهیزات فعلی این سامانه اسپانیایی است اما طی یک سال و نیم اخیر تلاش بر این بوده که با همکاری مرکز تحقیقات مخابرات ایران بتوانیم این تجهیزات را بومی سازی کرده و در کل کشور نصب و راه اندازی کنیم.
وی با بیان اینکه فاز نخست راه اندازی سامانه پایش امواج در تهران و شیراز در نقاط معدودی به اجرا درآمد تا مردم بتوانند نسبت به اندازه گیری و اطلاع از میزان تشعشعات رادیویی آگاهی یابند، ادامه داد: این سامانه اندازه گیری و میزان تشعشع در ۷۰ نقطه شهر تهران و ۱۷ نقطه در شیراز را ممکن کرده است که این تجهیزات برمبنای تراکم جمعیتی، میزان تجمع فرستنده موبایل، نقاط حساس مانند بیمارستانها، مهدکودکها و مدارس به صورت منتخب نصب و راه اندازی شده است.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینکه پوشش کل تهران نیازمند نصب تجهیزات در بیش از ۷ هزار نقطه است، افزود: در صورت بومی سازی، نصب این تجهیزات بومی در نقاط مدنظر، به تدریج تکمیل می شود.
فلاح جوشقانی با بیان اینکه تکمیل طرح بومی سازی سامانه اندازه گیری میزان تشعشعات به ۹۵ درصد رسیده و منتظر تاییدیه سازمان انرژی اتمی هستیم، خاطرنشان کرد: درصورتی که این سامانه ها بومی سازی شوند، در همه شهرها قابل نصب خواهد بود و به این ترتیب مردم می توانند از میزان تشعشعات افراد خود آگاه شده و نگرانیشان در مورد امواج کاهش یابد.
وی با تاکید براینکه قرار نیست دیگر برای این پروژه محصول خارجی بخریم، ادامه داد: تولید ۳۵ دستگاه از این محصول که در داخل کشور مهندسی و طراحی شده در فاز نخست، در دستور کار و قرار است برای ارزیابی عملکرد آن، این تعداد در شهرهای مختلف نصب و راه اندازی شوند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه این سنسورها میزان انرژی تجمعی همه امواج را بدون تفکیک نوع فرستنده آن، شناسایی می کند، گفت: این امواج می تواند مربوط به امواج موبایل، فرستنده رادیو تلویزیونی، آنتن های وایرلس و یا هر امواج دیگری باشد. مجموع این انرژی ها از طریق این سنسورها اندازه گیری شده و در سامانه مرکزی قرار گرفته و خروجی آن قابل دسترسی مردم خواهد بود.
وی با اشاره به ویژگی های این سامانه نرم افزاری از جمله اندازه گیری روی نقشه، جستجوی منطقه موردنظر از طریق منو و میزان حد استاندارد، ادامه داد: نصب این سنسورها در این مرحله متناسب با پارامترهایی مانند بیمارستانها و اماکنی که سالمندان و کودکان بیشتر حضور د ارند، صورت گرفته است. چرا که معتقدیم اگر امواج برای این اقشار آسیبی نداشته باشد، برای سایر مردم نیز نگرانی سلامتی وجود نخواهد داشت.
رئیس رگولاتوری خاطرنشان کرد: ما بنابر وظیفه خود، اطلاع رسانی از وضعیت تشعشعات در کشور را در دستور کار قرار داده ایم و خوب و یا بد بودن امواج را تفسیر نمی کنیم. بلکه سایر نهادهای متولی قانونی این حوزه باید درخصوص نتایج این تستها اطلاع رسانی کنند.
وی گفت: میزان تشعشعات قابل تفکیک است، اما ما در این سامانه مجموع تشعشعات را نشان می دهیم و اگر قرار باشد تشعشعات به صورت تفکیکی نشان داده شود، به مراتب اعداد پایین تری در سامانه نمایش داده خواهد شد.
منبع
انتهای پیام/
نظرات کاربران