شرکت گسترش ارتباطات تالیا به عنوان اولین عرضه کننده سیمکارتهای اعتباری در ایران، پس از یازده سال فعالیت توانسته اکنون به اندازه یک هزارم ایرانسل مشترک فعال داشته باشد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، شرکت تالیا اولین عرضهکننده سیمکارتهای تلفن همراه «پیشپرداخت» یا همان سیمکارتهای اعتباری در ایران است که توسط مجتمع صنعتی رفسنجان فعالیت خود را با راهاندازی رسمی شبکه ارتباطیاش از خرداد ۱۳۸۴ در تهران، آغاز کرد.
البته چارچوب فعالیت این شرکت عملا از بهمن ماه سال ۱۳۸۲ با استفاده از تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری شرکتهای زیمنس، آلکاتل و اریکسون و با مشاوره یکی از برجستهترین مشاوران جیاسام در دنیا (TELE2) شکل گرفت.
شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان چهار سال پیش سهام ۴۳ درصدی خود را به شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران و بنیاد تعاون سپاه (سهامداران عمده مخابرات) فروخت و رفته رفته به دلیل عدم توفیقات کاری، مالکیت را هم به شرکت گسترش ارتباطات تالیا واگذار کرد.
با توجه به عدم پوشش سراسری تالیا در کشور و حجم سنگین سرمایهگذاریهای مورد نیاز، آذر ماه سال گذشته رومینگ داخلی این اپراتور با همراه اول برقرار و به عبارتی آنتن ارتباطی این شرکت در سراسر کشور برقرار شد.
مسئولان سال گذشته وعده برقراری رومینگ ۳G و ۴G این شرکت با همراه اول را هم در آینده داده بودند که ظاهرا همچنان مشکل رومینگ دیتا برای مشترکان تالیا وجود دارد.
تالیا در حال حاضر ۷۰۰ هزار سیمکارت در کشور واگذار کرده که ۴۵ هزار خط آن فعال شده است.
با توجه به اینکه یکی دو سال پس از فعالیتهای این شرکت، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل پروانه فعالیت از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دریافت کرد و با رویکرد فروش ارزان سیمکارت وارد بازار شد، نگاهی به وضعیت فعلی هر دو شرکت اپراتوری در حوزه ارتباطات میاندازیم.
شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل تا پایان آذر ماه سال جاریی ۷۸ میلیون و ۹۹۷ هزار و ۱۴۹ سیمکارت فروخته است و با فعالسازی ۳۱ میلیون و ۴۳۶ هزار و ۲۹۸ سیمکارت توانسته به ضریب نفوذ ۳۹٫۴۵ درصدی و سهم ۳۹ درصدی از بازار ارتباطات ایران دست یابد.
با این حساب تالیا که سابقه بیشتری از فعالیت ایرانسل دارد، در قیاس با اپراتور دوم بزرگی (مشترکان فعال) به اندازه پانزده صدم دارد.
شرکت تالیا ظرف شش ماهه آغاز اجرای طرح ملی ترابردپذیری (تیر-آذر) توانسته ۱۰۷ هزار و ۵۳۲ سیمکارت بفروشد اما با این حال چهار هزار و ۹۳۵ مشترک فعال نیز از دست داده است.
با توجه به روند نزولی فعالیتهای تالیا، پیشبینی میشود همانطور که در گذشته نیز زمزمهاش وجود داشت، این شرکت تبدیل به یکی از اپراتورهای مجازی شود که قطعا در چنین شرایطی علاوه بر تغییر ساختار بیزینس، شاید بتواند در بازار رقابتی MVNOها حرفی برای گفتن داشته باشد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران