سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به نیابت از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر دارد بررسی میزان پوشش اپراتورهای تلفن همراه در نسلهای 2G، 3G و 4G را به بخش خصوصی واگذار کند تا برای نخستین بار قضاوتی عادلانه پیرامون خدماتدهی اپراتورها شکل گیرد.
به گزارش بادیجی، انحصار خدمات نسل سوم تلفن همراه علیرغم تمام فشارها برای تمدید انحصار ارائه خدمات رایتل، سرانجام شهریور ماه سال 1393 پس از پنج سال شکسته شد و وزارت ارتباطات به دو اپراتور اول و دوم تلفن همراه نیز اجازه داد تا شبکههای نسل جدید خود را در کشور ایجاد کنند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این کار را با هدف ارائه خدمات نوین، باکیفیت به کاربران و در نهایت اشتغالآفرینی انجام داد زیرا معتقد است با توسعه نسلهای جدید ارتباطات همراه، نهضت تولید محتوا و اپلیکیشن ایجاد میشود که در واقع مترادف با ایجاد اشتغال است.
لذا در همان گامهای اولیه توسعه شاهد دعوت وزارت ارتباطات از تمامی شرکتهای دانشبنیان و فارغالتحصیلان رشته ICTبودیم تا به این حوزه وارد شوند.
زمانیکه دستور شکست انحصار خدمات 3G از دستان رایتل توسط وزیر ارتباطات صادر و راه ورود همراه اول و ایرانسل به نسلهای بالاتر باز شد، بسیاری از کشورهای دنیا ارائه خدمات نسل سوم را پشت سر گذاشته و وارد حوزه نسلهای LTE و LTE-A شده و حتی استارت مطالعاتی 5G را نیز زده بودند.
قطعا این روزها هر کجا و در هر جمعی که باشید، افراد بسیاری را غرق در گوشیهای تلفن همراه میبینید یا مکالمات بسیاری را پیرامون شبکههای اجتماعی و بسترهای وابسته به ابزار گوشی و اینترنت خواهید شنید.
بنابراین میتوان اینگونه استدلال کرد که تلاشهای موازی دولت برای افزایش توأمان ظرفیت پهنای باند اینترنت و انحصارزدایی از خدمات 3G جواب داده و ضریب نفوذ تلفن همراه امروز توانسته سقف 100 درصدی را بشکافد تا بیش از جمعیت کشور، سیمکارت فعال داشته باشیم.
اما نسل سوم و چهارم تلفنهمراه چه خدماتی ارائه میکند؟
نسل سوم همراه یا 3G رویکرد مولتیمدیا دارد و بر خلاف GSM که نسلی برای انتقال صدا و اطلاعات بود، نسل سوم تلفن همراه سرعت بالا برای انتقال مولتیمدیا را فراهم میآورد.
در نسل سوم همه سرویسها در قالب اطلاعات دیجیتالی با سرعت نسبتاً بالایی که در تلفنهای نسل سوم پیشبینی شده منتقل میشود. علاوه بر امکانات تصویری با استفاده از تکنولوژی 3G میتوان سرعتی تا دو مگابیت بر ثانیه در حال سکون یا در حال حرکت آرام (مثل راه رفتن) سرعتی تا 348 کیلوبیت بر ثانیه و در اتومبیل سرعتی حدود 128 کیلوبیت بر ثانیه داشت.
اما نسل چهارم تلفن همراه یا LTEدارای سرعت چند برابری برای انتقال داده است. مهمترین مزیتی که شبکههای نسل چهارم دارند، نرخ داده با سرعت بسیار بالا است.
در ارتباطات تلفن همراه با جابهجاییهای بسیار بالا، شبکههای نسل چهارم میتوانند سرعتی بالغ بر 100 مگابیت بر ثانیه را ارائه دهند و در شبکههای تلفن همراهی که جابهجایی آنها کم یا حتی ثابت هستند این سرعت میتواند بالغ بر یک گیگابیت بر ثانیه هم باشد.
حال با گذشت بالغ بر دو سال و نیم از اعطای مجوز سراسری توسعه خدمات نسلهای سوم و چهارم تلفن همراه به تمامی اپراتورهای فعال کشور، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با توجه به یکسان نبودن میزان پوشش اپراتورها و گلایه مشترکان اپراتورها از این موضوع، تصمیم دارد مناقصهای با موضوع «بررسی پوشش شبکه سیار نسلهای 2G، 3G و 4G تلفن همراه» برگزار کند.
این مناقصه قرار است به شکل عمومی دو مرحلهای و با ارزیابی کیفی به روش متعارف برگزار شود.
براساس اطلاعات رسیده به خـبرنگار بـادیجی برای شفافسازی ارزیابی توان فنی و برنامهریزی مناقصهگران، مناقصهگران میبایست براساس مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و شاخصهای نظارتی این سازمان نسبت به ارائه دستورالعمل پیشنهادی (مدل درایو تست-Drive Test) درباره نحوه تست نسلهای شبکه موبایل برای همه اپراتورها به صورت همزمان اقدام کنند.
براساس دستورالعمل در نظر گرفته شده، مناقصهگران در مدل درایو تست پیشنهادی خود باید مواردی نظیر 1. پوشش نسل دوم موبایل به صورت مستقل، 2. پوشش نسل سوم موبایل به صورت مستقل، 3. پوشش نسل چهارم موبایل به صورت مستقل، 4. کیفیت سیگنال دریافتی برای نسلهای مختلف به صورت مستقل و 5. سرعت انتقال داده در نسلهای مختلف موبایل را لحاظ کنند.
ارائه مدل مذکور به منظور ارزیابی مناقصهگران و آگاهی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از میزان شناخت آنها از مفاهیم فنی موضوع پروژه درخواست شده است.
متقاضیان شرکت در این مناقصه تا سوم اردیبهشت ماه سال جاری فرصت خواهند داشت تا پیشنهادات خود مبنی بر ارزیابی کیفی را در قالب پاکت به این سازمان ارسال کنند.
البته با توجه به اینکه اجرای چنین مناقصهای بار مالی به دنبال دارد، به نظر میرسد با توجه به اینکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هستیم، اگر حضور کابینه دولت یازدهم در دور دوازدهم هم رأی بیاورد شاهد اجرای سریع این پروژه همچون طرحهای گذشته وزارت ارتباطات دوره یازدهم باشیم اما اگر ترکیب کابینه دولت تغییر کند، احتمال جلوگیری از اجرای آن وجود دارد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران