دبیر شورای عالی فضای مجازی با مسئولان برگزاری همایش بین المللی «نقش فناوری اطلاعات در تحقق اهداف
چشم انداز 1404 ایران» دیدار و گفت وگو کرد.
به گزارش بادیجی ، در این دیدار که در ساختمان آفاق شورای عالی فضای مجازی برگزار شد، همایون حیدری، دبیرکل همایش با دعوت از متخصصان این حوزه به تشریح سابقه برگزاری همایش ایران 1404 پرداخت که در سالهای قبل به منظور رصد میزان دسترسی به اهداف چشم انداز برگزار میشد.
او در این خصوص گفت: «با توجه به نقش فناوری اطلاعات در توسعه، دبیرخانه همایش که در مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت میکند درصدد برآمد تا این بار از زاویه فناوری اطلاعات سند چشم انداز را بررسی کند و نقش فناوری اطلاعات را در تحقق اهداف آن مورد بحث و نظر اندیشمندان قرار دهد.» اکنون این همایش تحت نظر ریاست جمهوری در حال برنامه ریزی است.
محمدحسین پاشنه طلا، دبیر علمی همایش با عنوان اینکه در این همایش به دنبال آن هستیم تا با نگاهی عملگرا به معرفی پدیده های نو و ترندهای جدید فناوری اطلاعات و معرفی و ترویج پروژه های موفق داخلی و جهانی در این زمینه ها بپردازیم، گفت: «در حوزه توسعه مبتنی بر فناوری اطلاعات، پارادایم توسعه به روش سنتی که توسعه رو به جلو یا فوروارد است جای خود را به توسعه عقبگرد یا بکوارد داده است. در توسعه بکوارد فناوری در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی وارد شده و خودنمایی میکند و پس از آن جوامع به مواجهه و قانونگذاری برای مهار یا بهره برداری میپردازند. آنچه امروز در رابطه با پدیده های نوینی مثل ارزهای رمزنگاری شده یا رمز-ارزها شاهد هستیم نمونهای از این نوع توسعه است. به عبارت دیگر، امروز فناوری اطلاعات، پدیده ها و تغییرات آن با قدرت بسیار از دولتها و حاکمیتها پیش افتاده و این فناوری است که حاکمیت را بازتعریف میکند.» پاشنهطلا افزود: «مواجهه دولتها با فناوریهای نوین عمدتا واکنشی است از نوع سلب یا پذیرش. جالب است که قدرت فناوری، واکنش سلبی را نیز در نهایت به پذیرش تبدیل میکند.»
در ادامه این جلسه که به مدت یک ساعت و نیم طول کشید عناوین و محورهای مورد نظر همایش توسط دبیر علمی تشریح شد.
ابوالحسن فیروزآبادی، ریاست مرکز ملی فضای مجازی و یکی از سخنرانان اصلی همایش نیز ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری این همایش و تایید محورهای بسیار مهمی که در آن تعریف شده است، بر تغییر نگرش مدیران و مسئولان اجرایی کشور در بخش های دولتی و خصوصی بر نگاه راهبردی و جهانی به موضوعات IT تاکید و رهنمودهایی برای مدیران همایش ارائه کردند از جمله اینکه «امروز باید بهدنبال ایجاد پلتفرم باشیم و تفکرات سنتی در این حوزه نظیر سرمایه گذاری سنگین در زمینه سخت افزار به این دلیل که ما تقریبا در حوزه سخت افزارهایی نظیر صنعت نیمه هادی امکان رقابت جهانی نداریم، باید کنار گذاشته شود.»
وی افزودند: «ما میتوانیم در تشکیل پلتفرمهای کسب وکار مبتنی بر IT به ویژه در حوزه های IOT و در بخشهای مختلف فعالانه حضور مؤثری در بازارهای ملی و جهانی داشته باشیم. در حوزه های بسیار استراتژیک، مانند پیشگیری و درمان و به خصوص پیشگیری نیز اگر از دستاوردهای IT غفلت کنیم در آیندهای نه چندان دور در این دو موضوع حیاتی با مشکلاتی جدی و بحرانی روبه رو خواهیم شد.» ریاست مرکز ملی فضای مجازی ادامه دادند: « میتوانیم در تولید سرگرمیها به ویژه بازیهای دیجیتال و سبک زندگی نقش آفرین باشیم.»
فیروزآبادی همچنین بر همکاری های منطقه ای با کشورهای ترکیه، روسیه، هند، پاکستان، مالزی، سنگاپور و… برای تقویت بنیان های اقتصاد دیجیتال تاکید ویژه ای داشتند.
گفتنی است که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است «اولین همایش بین المللی نقش فناوری اطلاعات در افق 1404 ایران» با نام بین المللی “”Iran 2025 IT Forum در چهار محور کلی «حاکمیت توانا و نقش فناوری اطلاعات»، «نوآوریها و فرصتهای تحول»، «رسانه و تحولات ناشی از فناوری اطلاعات» و «بهبود فضای کسب وکار فناوری اطلاعات ایران» در تاریخ 28 و 29 آبان 97 در سالن اجلاس سران و با حضور مقامات دولتی، بخش خصوصی و سرمایه گذاری کشور برگزار شود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران