همانطور که در جریان هستید طی روزهای 25 تا 28 آذرماه امسال، بیست و دومین نمایشگاه بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیکی در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد. همچون سال های گذشته، این رویداد برای شرکت های مختلف داخلی و خارجی که در حوزه های نرم افزاری، سخت افزاری و فناوری اطلاعات فعالیت میکنند، فرصت مناسبی را فراهم کرد تا آنها به معرفی آخرین تولیدات و دستاوردهای خود بپردازند.
هرچند که الکامپ نام بین المللی را با خود یدک می کشد اما به نظر می رسد شرکت های بزرگ خارجی علیرغم حضور در این نمایشگاه آنچنان که باید الکامپ را جدی نمی گیرند و با توجه به اینکه این شرکت ها در این موقع از سال، برنامه ای برای معرفی و رونمایی از محصولات جدیدشان ندارند، نهایتا به ارائه محصولات قدیمی ترشان که در دیگر نمایشگاه های بین المللی رونمایی شده است، بسنده می کنند و در نهایت با غرفه هایی بزرگ، اما خلوت طرف هستیم که بود و نبودشان فرقی برای بازدیدکنندگان ندارد.
در مورد شرکت های داخلی هم وضعیت تفاوت زیادی ندارد. در چند سال اخیر فعال ترین شرکت های داخلی که همواره بیشترین تعداد بازدیدکننده را داشته اند، همان اپراتورهای ارتباطی هستند. رایتل که گویا کاری جز ارائه سیمکارت و چند طرح های ارتباطی نداشته و اتفاقا غرفه بزرگش که تقریبا به اندازه یک سالن کامل بود، خلوت بودنش را بیش از پیش نشان می داد. ایرانسل هم که غرفه هایش به صف های طولانی معروف است، همانند سال های گذشته به ارائه سیم کارت هدیه و طرح های تخفیفی پرداخت.
اگر سری به نمایشگاه الکامپ زده باشید با شرکت هایی روبرو می شوید که به ارائه خدمات الکترونیکی به سازمان ها و… می پردازند و یا موسساتی را می بینیدکه دوره های آموزشی تخصصی برگزار می کنند. با مراجعه به غرفه تمامی این شرکت ها با عبارت “تخفیف ویژه نمایشگاه” یا چیزی شبیه این عبارت مواجه می شوید.
بنابراین از نحوه عملکرد شرکت های داخلی می توان نتیجه گرفت که الکامپ برای شرکت های داخلی، حکم فستیوال فروش را دارد تا نمایشگاهی برای رونمایی از محصولات جدید. هرچند که نمی توان تلاش تعداد اندکی از شرکت ها را در راستای ارائه محصولات جدیدشان نادیده گرفت.
اما اوضاع در سالن مربوط به استارت آپ ها کمی بهتر بود. شما با مراجعه به بخش «الکام استارز» واقع در سالن 18 نمایشگاه که اتفاقا با استقبال بازدیدکنندگان همراه بود، جوانان پر انرژی زیادی را نظاره می کردید که نه یک غرفه بلکه تنها با یک میز کوچک و یک لپ تاپ به معرفی طرح های خود در زمینه های مختلف می پرداختند.
زوبین نعمتی مدیر فروش «شرکت ایوند» -یکی از شرکت های حاضر در نمایشگاه- در رابطه با برگزاری این بخش نمایشگاه گفت: در اینجا فضایی فراهم شده که بسیاری از استارت آپ هایی که تازه شروع به کار کرده اند می توانند خود را به خوبی معرفی کنند. از طرفی حضور شرکت بزرگ همچون همراه اول و… فرصت ایجاد روابط کاری موفق را میان این شرکت ها و کسب و کارهای نوپا فراهم آورده است. برگزاری این بخش از الکامپ این فرصت را ایجاد کرد تا با بسیاری از افرادی را که در حالت فرصت شناسایی و برقراری ارتباط با آنها نبود، آشنا شویم.
نعمتی ارتباط با مردم را از دیگر مزایای حضور استارت آپ ها در نمایشگاه عنوان کرد و ادامه داد: بسیاری از بازدیدکنندگان، خودشان از کاربران وبسایت شرکت ما بودند و ما توانستیم انتقادات و پیشنهادات آنها را دریافت کنیم که این مسئله قطعا در بیزینس ما تاثیر مثبت خواهد داشت.
مدیر فروش شرکت ایوند در ارتباط با فرصت ایجاد شده برای استار آپ های جدید اظهار داشت: یکی از کمک هایی که نمایشگاه به چنین استارت آپ هایی می کند، دریافت بازخورد و نظرات مخاطبان نسبت به ایده شان است. این مهم ترین نکته راه اندازی یک استارت آپ است. از طرفی حضور استارت آپ های بزرگتر، فرصت تبادل اطالاعات و همکاری را برای مجموعه های کوچکتر و تازه به راه افتاده فراهم کرده است.
او در پایان انتقادات و پیشنهاداتی را نسبت به نحوه برگزاری نمایشگاه عنوان کرد: بهتر است برای سال آینده فضای بزرگتری به استارت آپ ها اختصاص داده شود. اگر به بخش های مختلف نمایشگاه نگاهی بیاندازید متوجه می شوید که بخش های دیگر بسیار خلوت است اما در سالن 18 که بخش استارت آپ هاست، مردم در کنار هم بازو به بازو حرکت می کنند.
علی دشتی مدیر عامل شرکت «دفتر شما» -از دیگر شرکت کنندگان حاضر در بخش استارت آپ ها- در رابطه با این بخش از نمایشگاه گفت: الکامپ امسال نمایشگاه پویایی هست و باعث شده اکوسیستم کسب و کارهای نوپا شکل بگیرد. توجه هرچه بیشتر به این کسب وکارها موجب می شود که در جامعه رشد اقتصادی بیشتری داشته باشیم. این سالن از نمایشگاه با توجه به این زمانبندی به بهترین نحو در حال برگزاری است اما قطعا می تواند ارتقا پیدا کند اما این یک فرایند است.
او در نهایت افزود: مهم ترین اتفاق در جریان برگزاری نمایشگاه، آشنایی استارت آپ های مختلف با یکدیگر و نحوه همکاری و استفاده خدمات یکدیگر است.
به نظر می رسد استقبال بازدیدکنندگان از استارت آپ ها در سالنی هرچند کوچک می تواند جانی دوباره به نمایشگاه الکامپ بدهد. این بخش از نمایشگاه نیازمند توجه ویژه از طرف برگزارکنندگان الکامپ است. چرا که باید از حضور استارت آپ ها در سال های آینده به نحوی بهتر و موثرتر استفاده نمود. از جمله مهمترین اقداماتی که انتظار می رود در سال های آینده انجام شود، اختصاص فضایی بزرگتر و با طراحی زیباتر نسبت به نمایشگاه امسال است. به طوری در خور شان استارت آپ های شرکت کننده باشد و همچنین بازدیدکنندگان نیز با دردسرهای کمتری روبرو شوند.
نظرات کاربران