پتانسیل “ویروسی” در واقع نشاندهنده تفاوت بین یک استارتآپ خوب و یک استارتآپ عالی است؛ آیا کسبوکار شما آن را دارد؟
به گزارش خبرنگار بادیجی ، شما یک فکر اصلی و واقعی امیدوار کننده برای ایجاد یک شروع جدید نظیر یک ایده عالی برای محصول یا سرویس جدید، داشتن چند نفر افراد با استعداد در تیم خودتان و بینش برای رشد عظیم در سالهای آینده دارید.
پس چه چیزی شما را متوقف میکند؟ چه چیزی برای تحقق رویایتان مانع شما میشود؟
بزرگترین مانع، حداقل برای بسیاری از تازهکارها که هنوز در اوایل راه خود هستند، بازاریابی است.
ممکن است شما یک ایده فوقالعاده داشته باشید اما اگر هیچکس دیگری در مورد آن چیزی نداند، هیچ فایدهای برای شما نخواهد داشت؛ شما نیاز به یک برنامه جامع برای بازاریابی کسبوکار خود دارید تا توجه اولیه مردم را به خود جلب کنید، برای رهبری و هدایت ذهنی و فکری کسب شهرت کنید و در نهایت یافتن نقطی جاذبهای که مانند ویروس عمل کرده و باعث شود مردم به سرعت و زیاد برای آن پول خرج کنند.
با این حال اجازه دهید خیلی از راه دور نشویم؛ زمانیکه میخواهید برای یک استارتآپ جدید بازاریابی داشته باشید باید از صفر شروع کنید.
در این جا چهار راه برای شروع کردن برنامه بازاریابیتان که شتابدهنده سریر به آن پرداخته، اشاره میکنیم.
1. با یک موقعیت استراتژیک خوب شروع کنید
شما نمیتوانید با بیمیلی و خواهی نخواهی بازاریابی را شروع کنید، در مکانهای تصادفی تبلیغات کنید و دلخواهانه و بدون شناسایی برای تعداد زیادی از افراد در شبکههای اجتماعی بفرستید؛ نیاز به یک برنامه دارید.
آندرو لالان؛ سرپرست مشارکت استراتژیک جهانی در گروه Blur، در “طرح ۱۱ مرحلهای راهاندازی بازاریابی” میگوید: اولین قدم به سوی یک کمپین بازاریابی موفق، یک موقعیت استراتژیک است.
توصیه لالان این است که با گروهی که محصول یا سرویس شما در آن وجود دارد، شروع کنید؛ حداقل برای 12 تا 24 ماه اول آن را به مزایای محصول اصلی و کلیدی، پیشنهاد ارزش اصلی، و سنجش رقیب – درست زیر پیامهای اصلی، استراتژیها، برنامهها و اهداف راهاندازی – اضافه کنید.
مدام از خودتان بپرسید: دقیقا چه کسانی مشتری من هستند و چرا باید از من خرید کنند؟
هنگامیکه شما به این سؤالات اساسی پاسخ دادید درباره ایجاد برند (نام تجاری) خود حس خوبی خواهید داشت؛ شما میدانید که کجا تبلیغ و با چه مخاطبانی صحبت کنید؛ این پایه و اساس هر کمپین مؤثری است.
2. وبلاگ شرکتتان مرکز استراتژیتان باشد
هنگامیکه صحبت از بازاریابی باشد، انتشار محتوای خوب که مردم ببینند و قدردانی کنند، یک مزیت قابل توجه است.
کارشناس بازاریابی محتوا ریتیکا پوری در ۱۲ بلاگ استارتآپی یادآوری میکند که مقالات خوشنوشت و خوش ساختار میتواند به شما در برقراری رابطه با مشتریان بالقوه کمک کند.
پوری میگوید «برخی از تازهکاران یک اکسیر جادویی را در وبلاگ شرکت خود پیدا کردهاند؛ بالاخره در زمینه بازاریابی محتوا همه چیز درباره ایجاد رابطه است؛ از طریق وبلاگنویسی یک استارتآپ کوچک میتواند به سرعت به یک صدای بزرگ و رهبر فکری-صنعتی تبدیل شود، پاداشهای دریافتی را درو کند به همین دلیل وبلاگ شرکت شما باید مرکز استراتژی شما باشد.»
3. با روابط عمومی مؤثر برای خودتان اعتبار حرفهای بسازید
اگرچه این فقط محتوای شخصی شما نیست که شهرت شما را تعریف میکند؛ اعضای رسانههای حرفهای نیز میتوانند برای کسبوکار شما مفید باشند.
اریک سووالو در ۱۰ نکته ضروری روابط عمومی برای شروع، مینویسد: اگر شما بتوانید روابط خوبی با مطبوعات ایجاد کنید، میتوانید توجه رسانههای محبوب را بهدست آورید که به بالا رفتن برند شما و افزایش دیدتان کمک میکند.
وی اشاره میکند: این مسئله میتواند برای استارتآپها، برای جلب توجه مطبوعات چالشبرانگیز باشد؛ بودجهها محدودند، روابط با روزنامهنگاران ممکن است چندان قوی نباشد و توضیح یک مفهوم جدید دشوار است؛ با این وجود، مطبوعات خوب میتوانند یکی از بزرگترین مشوقان و تبلیغات برای شروع کارشان باشند تا بتوانند پایگاههای کاربر را رشد دهند و به عنوان یک نتیجه بسیار مهم برای موفقیت محسوب شوند.
ببینید که آیا میتوانید یک روزنامه محلی یا خبرنگار را مجذوب کسبوکارتان کنید؛ زاویه انسانی را نشان دهید – شرح دهید که چگونه محصول شما میتواند زندگی مردم واقعی را تغییر دهد- اگر بتوانید این کار را انجام دهید، ممکن است کمی مطالب مثبت دربارهتان در رسانهها گفته شود که به آرامی اما مطمئنا برند شما را بالا خواهد برد.
4. ویروسی بازاریابی کنید
اگر واقعا میخواهید کسبوکارتان موفق باشد و نه فقط اینکه «زندگی بخور و نمیری داشته باشید» بلکه بسیار عالی باشد، کمپین بازاریابی شما باید به نوعی ویروسی عمل کند به عبارت دیگر به جای اینکه همه کارها را خودتان انجام دهید به مصرفکنندگان القا میکنید تا نام شما را بر سر زبانها بیندازند.
پنج رازی که باعث میشود استارتآپ شما مانند یک ویروس عمل کند، یادآوری میکند که خدمات پیامرسانی موبایل WhatsApp یک نمونه عالی است. این سرویس توسط فیسبوک به مبلغ ۱۶ میلیارد دلار خریده شد و حتی بازاریابی زیادی برای دستیابی به ۴۵۰میلیون کاربر ماهانه خود انجام نداد.
با این حال، آنچه آنها واقعا انجام دادند، این بود که مردم را تشویق کردند تا برنامه را با دوستان خود به اشتراک گذارند و آن را به صورت شفاهی انتشار دهند.
محصولات، اغلب فقط بر هدف عملیاتی خود تمرکز میکنند و فراموش میکنند که به اشتراکگذاری میتواند مزایای کاربر را افزایش دهد.
در مورد چگونگی به اشتراکگذاری بخشی از هدف خود فکر کنید؛ چگونه محصول شما میتواند به عنوان یک ناشر در مورد کاربردش برای کاربران عمل کند؟
پتانسیل ویروسی، در واقع نشاندهنده تفاوت بین یک استارتآپ خوب و یک استارتآپ عالی است. آیا کسبوکار شما آن را دارد؟
انتهای پیام/
نظرات کاربران