اختلالات گسترده یکی از شبکههای پرکاربرد پیامرسان که ۴۰ درصد کاربران آن را ایرانیها شامل میشوند، مسئولان را به پاسخگویی واداشت.
به گزارش خبرنگار بادیجی، شبکه پیامرسان تلگرام از اواسط روز گذشته دچار اختلال شدید در کشور شد و دوباره شایعه فیلترینگ این اپلیکیشن ارتباطی در شبکههای اجتماعی را پیش کشید.
اختلال و قطعی تلگرام که بارها و طی زمانهای مختلف اتفاق افتاده، به دلیل وجود برخی دیدگاههای در تضاد با فعالیت این شبکه در کشور، هنوز برای مردم عادی نشده و هر بار با اختلالی جزیی پیرامون فعالیتش در اولین گام فیلتر شدنش را مطرح میکنند.
علیرغم اینکه مسئولان دولتی همواره گفتهاند کاربران به شایعاتی که در شبکههای اجتماعی مطرح میشود، توجه نکنند اما باز هم قدرت این شبکهها به اندازهای است که با نقل یک مطلب هر چند غیرصحیح و غیرفنی، قابلیت موجآفرینی پیرامون آن وجود دارد.
وزارت ارتباطات جزو مهمترین دستگاههای اجرایی است که همواره نقشی فعالانه در برخورد با دیدگاههای سلبی نسبت به فعالیت شبکههای اجتماعی و پیامرسان ایفا کرده است.
در پی اختلال گسترده روز گذشته تلگرام، محمدرضا فرنقیزاد –مدیر کل روابط عمومی وزارت ارتباطات- در گفتوگو با ما هر گونه موضوع پیرامون فیلترینگ این شبکه را رد کرد و گفت: اختلال این پیامرسان مربوط به سرورهای آسیایی و اروپایی آن است و هیچگونه محدودیتی از طرف وزارت ارتباطات اعمال نشده است.
وی همچنین گفت: شبکه ارتباطی کشور به هیچ عنوان با قطعی مواجه نیست و وضعیت نرمالی دارد.
چندی نگذشت که وزیر ارتباطات هم در پیامی اینستاگرامی اعلام کرد: با توجه به اختلال یکی از شبکههای پیامرسان، این اختلال مربوط به سرورهای این نرمافزار در اروپا و خاورمیانه بوده و هیچ محدودیتی در داخل کشور برای آن ایجاد نشده است. دولت تدبیر و امید دسترسی به نرمافزارهای انتقال پیام و امکان انتشار و جستجوی اطلاعات برای همه مردم را جزو حقوق شهروندی میداند.
تلگرام هم با توجه به گستره وسیع اختلالات، مشکل را پذیرفت و طی توئیتی در حساب رسمی خود اعلام کرد که کاربران اروپایی و خاورمیانه این اپلیکیشن ممکن است با مشکلاتی مواجه باشند که به سرعت پیگیر رفع مشکل هستیم.
عصر روز گذشته توئیت دیگری از تلگرام مبنی بر رفع مشکل منتشر شد اما با این حال همچنان برخی کاربران آسیایی و خاورمیانه که از نسخه وب و دسکتاپ این پیامرسان استفاده میکنند با اختلال مواجه هستند و کاربران این نقاط سعی میکنند از طریق توئیتر و شبکههای دیگر موضوع را به گوش مسئولان تلگرام برسانند.
یکی از مسئولان وزارت ارشاد در گفتوگویی با بادیجی، ضمن رد هرگونه اعمال سیاستی روی کانالهای تلگرامی مبنی بر ساماندهی آنها طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی گفت: تا حال حاضر فقط از دارندگان کانالهای با بیش از پنج هزار عضو خواسته شده تا ثبت اطلاعاتشان را انجام دهند و در واقع با این کار دنبال ساماندهی فضای رسانهای شبکههای اجتماعی هستیم.
وی که خواست نامش فاش نشود گفت: اگر هر زمانی تصمیم به پایش برخی کانالهای معاند و مجرم گرفته شود قطعا با همکاری خود تلگرام باید جلوی فعالیت آن را بگیریم زیرا در غیر این صورت راهی برای مقابله با یک کانال فعال بر بستر یک پیامرسان وجود ندارد و سیاست کنونی هم فیلتر این شبکه نیست.
بنابراین با چنین اظهاراتی یک بار برای همیشه میتوان نتیجه گرفت که مسئولان ایرانی اعمال محدودیتی روی این شبکه پیامرسان ندارند و کاربران با اختلالات جزیی این شبکه نباید دچار نگرانی شوند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران